Úvod Novinky Galaxy Note 10 nemusí prísť na čas: Samsung ovplyvňuje konflikt medzi Kóreou...

Galaxy Note 10 nemusí prísť na čas: Samsung ovplyvňuje konflikt medzi Kóreou a Japonskom

0

Nadchádzajúci Samsung Galaxy Note 10 môže trošku meškať. Nie však s predstavením, ale s predajom. Výrobcu vraj trápi obchodný konflikt medzi Japonskom a Južnou Kóreou, ktorý zrejme spôsobí, že si Android novinku zaobstaráme trošku neskôr, ako bolo pôvodne plánované.

S touto informáciou prišiel kórejský web The Investor. Ten však ukazuje prstom na bližšie nešpecifikovaných zamestnancov spoločnosti Samsung.

Vrcholoví manažéri mu údajne prezradili, že im hrozia nemalé problémy, ktoré môžu ovplyvniť dostupnosť Galaxy Note 10 na európskom trhu. Neustále rastúci obchodný konflikt totiž zrejme negatívne ovplyvní výrobu Exynosu, čo potom v našich končinách pocítime na obmedzenej dostupnosti high-end smartfónu.

Produkcia nového čipsetu má prebiehať na území krajiny vychádzajúceho slnka.

Predstavenie už čoskoro

Novinku spoznáme už o pár dní. Oficiálne predstavenie Samsung Galaxy Note 10, kde nebude chýbať ani TECHBYTE, je naplánované na 7. augusta.

Otázne teraz zostáva už iba to, či výrobca počká na vyriešenie konfliktu medzi Japonskom a Kóreou alebo sa rozhodne spustiť predaj aj napriek obmedzenej produkcii. V takom prípade treba na starom kontinente počítať s nedostatkom kusov, pretože nebude dostatok čipsetov.