Úvod Zariadenia Výrezy a otvory budú minulosťou: Ukázali telefón s predtým foťákom pod displejom!

Výrezy a otvory budú minulosťou: Ukázali telefón s predtým foťákom pod displejom!

0

Ak chce dnes výrobca smartfónov svojom zákazníkom  ponúknuť smartfón s displejom cez celú prednú stranu, musí voliť kompromis. Od veľkých zárezov sme sa dostali k otvorom v obrazovke a následne k vysúvacím kamerám.

Okrem toho existujú ďalšie konštrukčné prekážky, kvôli ktorým majú smartfóny hrubšiu bradu oproti štíhlym postranným okrajom okolo obrazovky. Inžinieri technologických spoločností pracujú na riešení existujúcich obmedzení, ktoré by mohli byť čoskoro minulosťou.

Jedno z nich má za cieľ umiestniť prednú kameru priamo pod displej podobne, ako to je pri snímačoch odtlačkov prstov. Pri bežnom užívaní zariadenia nebude kamera jednoducho viditeľná a obsah sa bude môcť zobrazovať po celej ploche obrazovky.

Takéto riešenie si predstavuje aj Samsung. Prezident pre výskum a vývoj Yang Byung-duk odhadol, že technológia môže byť pre komerčnú sféru dostupná o jeden až dva roky. Teraz tu však máme úplne prvé video, ktoré kameru ukrytú za obrazovkou predvádza v praxi.

Na sociálnej sieti Twitter ho zverejnil čínsky výrobca Oppo.

Krátke a menej kvalitné video ukazuje časť neznámeho smartfónu v ochrannom kryte, ktorý má displej natiahnutý až po samý horný okraj. Pri aktivácii prednej kamery autor zhotoví rýchlu snímku a vloží prst do záberu, aby bolo jasne vidieť, kde je predný fotoaparát umiestnený.

Určite by bolo zaujímavé, keby Oppo predstavil zariadenie s takouto kamerou skôr ako Samsung so svojim renomé významného inovátora. Video ukážka je síce pôsobivá, ale nehovorí nič o kvalite predného fotoaparátu, spoľahlivosti technológie a ani o tom, v akom štádiu vývoja sa nachádza. Zrejme ide iba o prototyp.

[irp posts=“75451″ ]

K prevedeniu s obrazovkou bez akýchkoľvek rušivých elementov sme ale zase o niečo bližšie.