Úvod Novinky Samsung Galaxy Note 10: Čakať máme len malé vylepšenia

Samsung Galaxy Note 10: Čakať máme len malé vylepšenia

0

Samsung Galaxy Note 10 má do oficiálneho predstavenia ešte ďaleko, no už sa stihol stať predmetom rôznych dohadov a očakávaní. Viac svetla do vlastností nového zariadenia prináša spoľahlivý informátor, na Twitteri známy ako @UniverseIce.

Dá sa spoľahnúť na to, že Samsung Galaxy Note 10 bude inšpirovaný vlajkovým modelom Galaxy S10+. Výborný a veľký displej s poriadne úzkymi rámikmi ale nebude mať otvor pre dvojitú selfie kameru v pravom rohu obrazovky.

Namiesto neho má mať iba jednu, zrejme 10 Mpx kameru v menšom samostatnom otvore, ktorý má byť umiestnený symetricky v strede obrazovky hneď pod mikrofónom.

Ak sa neoficiálne informácie potvrdia, utrpí vzhľad zadnej strany. Samsung údaje premiestni fotoaparáty do ľavého horného rohu a zmení ich orientáciu smerom na výšku. Dominantnejšia a originálnejšia horizontálna poloha v strede zadnej strany sa nám pozdáva viac.

samsung
Foto: PhoneArena

Okrem toho netreba očakávať, že fotoaparát Galaxy Note 10 prejde zásadnými vylepšeniami. Tie si má Samsung odložiť až pre Galaxy S11. Note 10 bude posledným vlajkovým smartfónom z dielne Samsungu, ktorý bude využívať 1/2.55″ CMOS snímač obrazu s pixelmi veľkými 1.4 um.

Príde rýchlejšie nabíjanie?

Samsung ho s istými vylepšeniami používa už 4 roky, od čias modelu Galaxy S7. Nový senzor pre Galaxy S11 bude rozmerovo väčší, a väčšie majú byť aj jeho pixely. Kórejský gigant vyvinul nové riadiace čipy pre nabíjačky s vysokým zabezpečením, ktoré môžu pre mobilné zariadenia sprístupniť nabíjanie o rekordnom výkone 100 W.

Ponúka sa možnosť, že takto výkonné nabíjanie bude mať 4500 mAh batéria nového Galaxy Note 10. Je to ale skôr nepravdepodobné podobne, ako správy o 10-násobnom optickom priblížení fotoaparátu.

Samsung síce vyvinul modul s 5-násobným optickým priblížením, jeho cieľovou stanicou ale budú skôr zariadenia nižších tried radu Galaxy A. Aj keď by sme si ho v Note 10 predstaviť vedeli. Hovorí sa, že rad zariadení Galaxy Note bude (a z nášho pohľadu aj je) vyhľadávaný hlavne ľuďmi, ktorí chcú stabilitu bez razantných zmien. Na tieto účely má Samsung modelový rad Galaxy A.

Ako obvykle, počkať si musíme na viac presnejších informácií, ktoré sa budú postupne vynárať s blížiacim sa obdobím predstavenia (august/september).