Úvod Novinky Samsung vyvinul senzor s 5x optickým priblížením: V ktorom telefóne sa objaví?

Samsung vyvinul senzor s 5x optickým priblížením: V ktorom telefóne sa objaví?

0

Inovácie v oblasti mobilnej fotografie sa nedávno posunuli smerom k optickým a hybridným priblíženiam s väčším rozsahom, čoho najlepším dôkazom je asi Huawei P30 Pro.

Kvalitné priblíženie je v mobilnom fotoaparáte praktické. Ak chcete zachytiť vzdialený objekt v dostatočnej kvalite, jednoducho si ho priblížite, než aby ste sa museli vy presúvať bližšie k nemu alebo sa spoliehať na nekvalitný digitálny zoom.

Možno v Galaxy Note 10

Samsung, presnejšie divízia Samsung Electro-Mechanics vyvinula nový foto modul pre mobilné zariadenia s 5-násobným optickým priblížením, ktorý by si, zatiaľ teoreticky, mohol nájsť cestu do vlajkového Galaxy Note 10.

samsung
Foto: ET News

Modul je zaujímavý aj rozmerom. Hrubý je len 6 milimetrov. Pre porovnanie, modul s 2x optickým priblížením vlajkových lodí Galaxy S10 má na hrúbku 5 milimetrov. Aj Samsung pri tomto komponente použil konštrukciu typu „periskop“ pre lámanie svetla v pravom uhle, ktoré prejde horizontálne uloženými optickými členmi až na snímač obrazu.

samsung 5x
Foto: ET News

Samsung začal nový snímač s 5-násobným optickým priblížením hromadne vyrábať tento mesiac. Jeho cesta do modelu Galaxy Note 10 je tak viac ako len pravdepodobná. Kvôli výkonnejším fotoaparátom bude musieť Samsung zrejme pristúpiť k zmene dizajnu.

Note 10 by mal mať na zadnej strane 4 fotoaparáty, ktoré však môžu byť uložené vertikálne a nie horizontálne tak, ako tomu bolo doteraz. Do oficiálneho odhalenia ale ešte zostáva pár mesiacov a počkáme si tak na ďalšie správy.