Úvod Honor Honor 20 Pro HONOR 20 Pro má fantastické fotoaparáty: V teste DxOMark predbehol aj Galaxy...

HONOR 20 Pro má fantastické fotoaparáty: V teste DxOMark predbehol aj Galaxy S10+

Honor to s fotoaparátmi naozaj vie.

0

Čerstvo predstavenú vlajkovú loď z dielne značky Honor prevetrali experti z DxOMark a udelili jej vysoké hodnotenie 111 bodov. Honor 20 Pro by tak mal vykúzliť viac ako len priemerné fotografie.

Rozdelené na drobnejšie, v oblasti fotografie získal smartfón hodnotenie 117 bodov. Video schopnosti získali skóre 97 bodov. Foto hardvér zariadenia je tvorený 4 snímačmi obrazu s rôznym zameraním. Honor 20 Pro sa tak zaradil na 3. miesto v celkovom hodnotení DxOMark. Pred ním sa umiestnil len Huawei P30 Pro a Samsung Galaxy S10 5G.

  • Hlavný 1/2″ snímač Sony IMX IMX586 s rozlíšením 48 Mpx (12 Mpx výstup – pixel binning 4v1), rekordnou svetelnosťou f/1.4 a ohniskovou vzdialenosťou ekv. 28 mm. Optická stabilizácia obrazu.
  • 1/4.4″ snímač obrazu s optickým priblížením ekv. 80 mm ohniskovej vzdialenosti so svetelnosťou f/2.48
  • 1/3.06″ 16 Mpx senzor so širokouhlým objektívom (117°) s clonou f/2.2
  • 2 Mpx makro senzor pre zábery z blízka, 4 cm najbližší bod zaostrenia
  • PDAF ostrenie, video max. 4K pri 30 FPS

honor P20 Pro

Odborníci ocenili dobrý dynamický rozsah, rýchle a presné ostrenie, nízku hladinu šumu, kvalitné oddelenie snímaného objektu od pozadia pri portrétových záberoch alebo dobré zaznamenanie detailov pri strednej hranici optického priblíženia.

Mínusové body reflektujú nedostatok jemných detailov, a to obzvlášť pri jasnom svetle, zradiť môže vyváženie bielej a občasné neprirodzené podanie farieb. Video očarilo stabilizáciou, rýchlym a presným zaostrovaním či jasnými a živými farbami.

[irp posts=“74736″ ]

Nepoteší šum a strata detailov v zlých svetelných podmienkach a obmedzený dynamický rozsah. Ak vás zaujímajú ukážkové fotografie, tie z testovania DxOMark nájdete TU.