Úvod Výrobcovia Honor Android 10 Q pre Huawei a Honor: Ktoré zariadenia dostanú aktualizáciu?

Android 10 Q pre Huawei a Honor: Ktoré zariadenia dostanú aktualizáciu?

0
Huawei Mate 20 Pro

Spoločnosť Huawei pripravuje novú verziu užívateľského prostredia EMUI, ktoré bude založené na najnovšej verzii operačného systému Android 10 Q. Oznámila to na čínskej sociálnej sieti Weibo.

Aktualizácia s novou verziou EMUI bude zo začiatku dostupná pre hlavné zariadenia výrobcu vlajkové lode Huawei P30, P30 Pro, Mate 20, Mate 20X, Mate 20 Pro, Honor V20 a Honor Magic 2.

Huawei začne s rozposielaním aktualizácie hneď, ako bude Android 10 Q dostupný pre všetky smartfóny rodiny Google Pixel. Výrobca mal zrejme na mysli stabilnú verziu, ktorá bude k dispozícii až v septembri.

S dostupnosťou aktualizácie by sme tak počítali niekedy začiatkom jesene. Bude zaujímavé vidieť, ako výrobca svoje prostredie prispôsobí novým funkciám a vlastnostiam OS Android 10 Q.

Na pretrase je hlavne tmavá téma užívateľského prostredia, nové prvky ochrany súkromia a správa povolení pre aplikácie, ale aj vylepšené gestá či automaticky generované titulky. Zatiaľ sa na verejnosti neobjavila žiadna snímka aspoň pracovnej verzie nového UI EMUI. Snáď sa to čoskoro zmení.

Android Q Beta

3. beta verzia operačného systému Android Q je dostupná pre viac ako 20 zariadení, ak počítame aj smartfóny spoločnosti Google. Do beta programu bol zaradený aj Mate 20 Pro ako jediný zástupca portfólia Huawei.

Informácie o beta programe sa nachádzajú priamo na stránkach Google a na stránkach jednotlivých výrobcov smartfónov. Ak Mate 20 Pro vlastníte a chcete sa zapojiť do beta programu, navštívte túto adresu.

Hneď z úvodnej obrazovky si stiahnite aplikáciu Friendly User Test, resp. Huawei Beta. Ide o inštalačný APK súbor, ktorý si musíte nainštalovať manuálne. Je to jednoduché. Stačí v nastaveniach povoliť inštaláciu z neznámych zdrojov a stiahnutý súbor otvoriť. Po inštalácii aplikácie nezabudnite toto povolenie opätovne zakázať.

V aplikácii následne prejdite na položku Osobné a zvoľte v hornej časti prostredia Zapojiť sa do projektu. V časti Dostupné projekty sa vám môže zobraziť viacero možností. Vyberte Huawei Mate 20 Pro Beta project a požiadajte o registráciu.

android Q beta

Hneď, ako ju výrobca schváli, dostanete upozornenie na aktualizáciu operačného systému. Pár dní to môže trvať. Upozorňujeme, že beta verzia operačného systému môže obsahovať rôzne chyby, aj keď sú v tejto fáze vývoja skôr zriedkavé.

V prípade komplikácii môžete z testovacieho projektu vystúpiť. Nič nepokazíte, ak si pred inštaláciou smartfón pre istotu zálohujete.