Úvod Výrobcovia Redmi Redmi Note 7 Pro: Lepší procesor, viac pamäte a takmer rovnaká cena!

Redmi Note 7 Pro: Lepší procesor, viac pamäte a takmer rovnaká cena!

0

Spoločnosť Xiaomi odsunula svoje najpredávanejšie zariadenia pod samostatnú značku Redmi. Pred viac ako mesiacom sme spoznali model Redmi Note 7, ktorý sa pýši tradične vynikajúcim pomerom medzi cenou a výbavou. 

Redmi Note 7 ale nemusí stačiť každému. Ak chce niekto predsa len viac, siahnuť bude môcť po lepšie vybavenom Redmi Note 7 Pro. Obe zariadenia majú logicky veľa spoločného. Redmi Note 7 má ale prémiovejšie prevedenie, výkonnejší procesor a väčšiu kapacitu pamätí.

Dizajn sa nezmenil. Pozerať sa tak budeme displej s malým zárezom v hornej časti, tenkou bradou a postrannými okrajmi. Zadnú stranu však bude prekrývať sklo Gorilla Glass 5, ktoré nakoniec nájdeme aj na strane prednej.

redmi note 7 pro
mi.com

Odolnejší a lesknúci sa povrch zvýraznia žiarivé farebné prechody, ku ktorým sa v poslednej dobe prikláňa čoraz viac výrobcov smartfónov.

Redmi Note 7 Pro

Redmi Note 7 Pro má 6,3-palcový LCD displej s rozlíšením 2380 x 1080 pixelov, ktorý je totožný s tým, ktorý obýva bežný Redmi Note 7. Platí to aj o fotoaparátoch.

48 Mpx snímač obrazu Sony IMX586 zvládne 4K video pri 30 FPS (120 FPS slow-mo), HDR režim v reálnom čase a pekné portréty, ktorým dopomôže dodatočný 5 Mpx fotoaparát. Selfie si vyhotovíte s 13 Mpx kamerou.

Dobre vyzerá 4000 mAh batéria s podporou rýchleho nabíjania Quick Charge 4.0. Pozor, adaptér, ktorý je dodávaný spolu so zariadením, nevyužije plný potenciál technológie. Dokúpiť si ale môžete príslušenstvo, ktoré Quick Charge 4.0 podporuje.

redmi note 7 pro
mi.com

Redmi Note 7 Pro poháňa úplne nový čipset z dielne spoločnosti Qualcomm, 11nm typ Snapdragon 675. Tento kus kremíka by mal vďaka cieleným optimalizáciám zvládnuť aj náročnejšie hry a iné podobné operácie.

Obzvlášť, ak je spojený so 6 GB operačnou pamäťou a 128 GB úložiskom. Ide vôbec o prvý smartfón z radu Redmi, ktorý má 128 GB pamäť. Slot pre pamäťovú kartu je poruke tiež.

Existuje však aj dostupnejšia verzia so 4 GB RAM a 64 GB internou pamäťou, ktorá by mala taktiež veľmi dobre slúžiť.

Vo výbave ďalej nájdeme 3,5 mm audio rozhranie, vodu odpudzujúci nano povrch p2i a softvérovú stránku reprezentuje užívateľské prostredie MIUI 10, ktoré je vybudované na OS Android 9 Pie.

V tejto triede zariadení je kľúčová cena. Rad Redmi Note zvykne byť v tomto smere azda bezkonkurenčný a výnimkou nie je ani novinka Note 7 Pro. Verzia 4/64 GB bude po prepočte stáť 173 EUR. Typ 6/128 GB len 210 EUR.

Samozrejme, tá dôležitá bude európska cena, ktorá zohľadní miestne náklady na distribúciu a dane. Tú zatiaľ nepoznáme rovnako, ako pri skôr predstavenom Redmi Note 7. Teraz zostáva len čakať, kedy sa obe novinky objavia u nás a v ďalších európskych regiónoch. Dostupnosť však zatiaľ priamo potvrdená nebola.

Snáď nás Xiaomi neobíde.