Úvod Novinky Pocophone F1 získava významnú aktualizáciu: Toto všetko prináša!

Pocophone F1 získava významnú aktualizáciu: Toto všetko prináša!

1

Pocophone F1 od dcérskej spoločnosti Xiaomi je na Slovensku mimoriadne obľúbený. Svedčia o tom reakcie na našu recenziu alebo videorecenziu. Jedna z vecí, ktorú sme nekritizovali len my, ale aj vy, bola chýbajúca podpora štandardu Widevine L1.

V praxi to znamenalo, že Poco F1 nedokázal prehrať HD obsah v službách ako Netflix či Amazon Prime. To sa s novou sčasti mení. Aktualizačný balíček verziu softvéru v Poco F1 posúva na 9.2.25. Ide pritom o verziu určenú pre beta testerov, ktorí ju budú krátky čas testovať, neskôr sa dostane k širšiemu publiku.

Ako je to s Netflixom?

Podpora pre Widevine L1 väčšinou znamená, že daný smartfón alebo tablet je certifikovaný pre prehrávanie HD obsahu z rôznych služieb. Najväčší pozor si na to dáva Netflix, ktorý HD obsah pustí len na zariadeniach, ktoré si sám vyberie. Poco F1 medzi tieto zariadenia zatiaľ (ani po aktualizácii) nepatrí. Poco však usilovne pracuje na tom, aby čo najskôr došlo k náprave.

Kde HD začalo fungovať v absolútnom poriadku je napríklad Amazon Prime. Ak teda máte Poco F1, tešte sa na zaujímavú aktualizáciu.