Úvod Zariadenia Stačí im len slnko a teplo ľudského tela: Hodinky Matrix PowerWatch 2...

Stačí im len slnko a teplo ľudského tela: Hodinky Matrix PowerWatch 2 sú unikátom

1

Možno si spomínate na prvú generáciu inteligentných hodiniek Matrix PowerWatch, ktorých vývoj trval 5 rokov. O priazeň zákazníkov sa koncom roka 2016 uchádzali na platforme kolektívneho financovania Indiegogo.

Presne rovnakým spôsobom výrobca uvádza novú generáciu hodiniek Matrix PowerWatch 2, ktorá je v mnohých ohľadoch vylepšená. Autorom sa na hodinky zatiaľ podarilo vyzbierať takmer 300 000 EUR, čo výrazne prekonáva očakávania. Tvorcovia pôvodne od verejnosti požadovali po prepočte „iba“ necelých 90 000 EUR.

Hodinky Matrix PowerWatch 2 majú na rozdiel od predchodcu farebný LCD displej, ktorý je náročnejší na spotrebu energie. Tú ale nemá generovať vložená batéria. Hodinky sa ani nedajú nabíjať. Dostatok energie má zabezpečiť nový termoelektrický generátor spolu so solárnymi článkami, ktoré ju vyrobia z tepla ľudského tela a okolitého svetla.

matrix powerwatch 2
indiegogo.com

Hodinky majú okrem farebného displeja aj GPS modul, snímač srdcovej frekvencie a sadu inteligentných funkcií, ktoré napríklad zobrazia upozornenia z kompatibilných smartfónov, alebo informácie o pohybovej aktivite.

Ťažko zatiaľ hodnotiť, ako bude alternatívny spôsob napájania fungovať v bežnej užívateľskej praxi. Ani to nie je nateraz dôležité. Aj keď boli hodinky výrobcom oficiálne uvedené, ich komerčná podoba zatiaľ neexistuje.

matrix powerwatch 2
indiegogo.com

Produkt sa testuje a výrobca má na stole akurát tak demo – funkčný prototyp. Ak pôjde všetko podľa plánu, čo dúfame, hodinky by sa mali dostať na trh niekedy v priebehu leta.

Aj keď z platforiem kolektívneho financovania vzišlo veľa zaujímavých a úspešných zariadení, existujú aj tie neúspešné, ktoré veľa slávy nezožali, poprípade sa na trh nedostali vôbec. Až čas ukáže, do ktorej skupiny budú hodinky Matrix PowerWatch 2 patriť.

Zatiaľ sa počíta s maloobchodnou cenou 499 USD. Ak sa do hodiniek rozhodnete investovať teraz, bude vás to stáť v rámci podpory projektu 199 USD. Ďalšie podrobnosti a fotografie nájdete na stránke projektu na indiegogo.com. Prezentačné video sledujte nižšie.

Matrix PowerWatch 2