Úvod Zariadenia Nokia 9 PureView na prvých záberoch: Pripravte sa na 5 zadných fotoaparátov!

Nokia 9 PureView na prvých záberoch: Pripravte sa na 5 zadných fotoaparátov!

0
Nokia 9

Internetom začalo nedávno kolovať dôveryhodne vyzerajúce video, kde je údajne zachytená jeden z nadchádzajúcich modelov Nokia. Tentokrát ide o model Nokia 9 PureView, ktorý by mal patriť na vrchol mobilného priemyslu. Naznačuje to aj jeho zadná strana, kde nie sú 2, 3 a dokonca ani 4 snímače.

Keďže máme česť s takzvanou penta zostavou, tak ich je rovno 5. Dokážu fungovať v tú istú chvíľu a okrem iného vynikajú i v tom, že dostanú do záberu až 10x viac svetla ako regulárne smartfóny na pultoch obchodov. Teda aspoň tak tvrdia informácie z uniknutého promo materiálu, kde sú vidieť viaceré detaily konštrukcie zatiaľ oficiálne nepredstaveného kúsku.

Nokia 9 PureView by mala uzrieť svetlo sveta až koncom januára, no zdá sa, že už dnes poznáme asi všetko, čo stojí za zmienku.

Technologické kuloáre spomínajú aj 5,99-palcový PureDisplay v 2K rozlíšení a s podporou pre už pomaličky zaužívaný štandard HDR10, píše GSMArena, pričom spomína ešte aj zabudovaný snímač odtlačkov prstov. Výkon vraj zabezpečí čipset Snapdragon 845, a to popri asistencii 6 GB operačnej pamäte RAM.