Úvod Zariadenia Nokia 9 PureView: Koľko bude stáť a kedy ju máme čakať?

Nokia 9 PureView: Koľko bude stáť a kedy ju máme čakať?

1
Nokia 9

Je viac ako možné, že čakanie na vlajkový model obnovenej značky Nokia skončí už tento mesiac. Nokia 9 PureView sa skloňuje od minulého roka, kedy zaujala hlavne informáciou o nevídanom počte fotoaparátov.

Nokia 9 PureView, ako sa zatiaľ neoficiálne nazýva, by mala byť predstavená v druhom alebo treťom januárovom týždni, čiže niekedy medzi 14. a 25. januárom (pôvodný termín pripadal ešte na jeseň 2018). Podľa čerstvého zdroja bude Nokia 9 prioritne predstavená na európskom trhu, čo radi počujeme.

Dobre tiež vyzerá informácia o cene. Aj keď je len predbežná a spoliehať sa na ňu v žiadnom prípade netreba. Nokia 9 určite nebude lacná, keďže pôjde o vlajkový model. Stáť má 749, resp. 799 EUR v závislosti od konkrétneho trhu. Novinka teda nebude stáť tisícku EUR ako niektoré konkurenčné zariadenia.

nokia 9
OnLeaks

Nokia 9 bude skôr konkurenciou pre vlajkové lode minulého roka 2018 ako pre tie tohtoročné. Poženie ju výkonný Snapdragon 845, čo nie je ani zďaleka jedinou výhodou.

Lákavo pôsobí čistý operačný systém alá Pixel, veľký OLED displej bez zárezov a dier, či už niekoľkokrát spomínaná foto technika tvorená piatimi obrazovými snímačmi.

Ak sa správy potvrdia, Nokia 9 sa v celej paráde ukáže o pár krátkych týždňov.