Úvod Aplikácie Koniec jednej éry: Pôvodný Google Hangouts skončí

Koniec jednej éry: Pôvodný Google Hangouts skončí

Zbohom Google Hangouts, vitaj Hangouts Chat and Meet!

0
foto: technobuffalo.com

Ak ešte stále používate Google Hangouts a nejakým spôsobom vám unikla informácia o jeho budúcnosti, tak tu je. Hangouts tento rok „začne“ končiť, pričom nahradiť ho má lepšie vybavená alternatíva Hangouts Chat and Meet. Google nás konečne informoval o tom, kedy by malo začať postupné vypínanie.

Stane sa tak už v októbri 2019, no len pre zákazníkov G Suite, teda spoločnosti, ktoré si platia za Google aplikácie. To je prvá vlna, ktorá bude trvať minimálne do konca roka. Na bežných používateľov dôjde až vtedy, keď Google prehodí všetkých platiacich používateľov na novú službu.

Končí aj ďalšia služba

Hangouts pritom nie je jediná komunikačná aplikácia, ktorá v Google končí. Spoločnosť sa rozhodla ukončiť podporu pre Allo, experiment pracujúci s Google asistentom. Namiesto Allo sa má Google zamerať na podstatné vylepšenie SMS aplikácie, do ktorej pridáva podporu pre RCS.

Či sa Hangouts Chat and Meet uchopí nateraz ostáva vo hviezdach. Pri Google je však dobré byť obozretný, keďže im to s komunikačnými aplikáciami príliš nevychádza.