Úvod Aplikácie Facebook Moments končí. Aplikácia pre zdieľanie fotiek nevzbudila dostatok pozornosti

Facebook Moments končí. Aplikácia pre zdieľanie fotiek nevzbudila dostatok pozornosti

0

Na digitálne pohrebisko pomaly putuje ďalšia aplikácia. Facebook predstavil aplikáciu Moments v roku 2015 a v našich končinách bola následne dostupná od mája roku 2016.

Facebook aplikáciu Moments nadobro vypne 25. februára. Užívatelia si do tohto dátumu môžu z aplikácie exportovať všetok obsah, ktorý považujú za dôležitý. Aplikácia ich na to priamo vyzýva.

Dáta bude možné z aplikácie získať aj po 25. februári. Pomôže s tým táto webová stránka.

Nástroj Facebook Moments slúži primárne pre zdieľanie a organizovanie fotografií. Aplikácia vie snímky zoskupiť napríklad podľa toho, či sa na nich nachádza tá istá osoba, zohľadňuje miesto, kde boli fotografie zhotovené a tak podobne.

Následne môžete celú kolekciu zdieľať osobe, ktorej sa snímky nejakým spôsobom týkajú. Moments ale jednoducho nemá šancu konkurovať Google fotkám, z ktorých sa za posledné roky stal azda bezkonkurenčný nástroj pre správu, zdieľanie a zálohovanie obrazového materiálu.

Facebook
Facebook Moments

Facebook odstavenie aplikácie Moments vysvetľuje jednoznačne. Záujem zo strany užívateľov je nedostatočný. Ak ste až doteraz o tejto aplikácii nepočuli, stále si ju v posledných týždňoch existencie môžete vyskúšať.

Facebook nie je jediným online gigantom, ktorý sa zbavuje svojich menej úspešných či zastaralých služieb. Google sa rozhodol vypnúť pôvodný Hangouts, chatovaciu aplikáciu Allo a v apríli tohto roka zmizne z online sveta sociálna sieť Google+, ktorá vlastne nikdy nezaznamenala s väčší úspech.