Vianočná sezóna sa pomaly ale isto dostáva do plného švungu. Mobilný telefón je už tradične jeden z najžiadanejších darčekov. Ide zároveň o jeden z najdrahších darčekov. Ak by ste však chceli čo-to ušetriť a nekúpiť úplne zlý smartfón, máme pre vás dva zaujímavé tipy.

Obchod Efox totiž v rámci osláv dňa nezadaných ponúka dvojicu smartfónov od spoločnosti Elephone za veľmi zaujímavú cenu. Poďme sa na ne pozrieť.

Elephone P8 3D

Cena: 115,69 €

Elephone P8 3D disponuje 5,5-palcovým displejom s rozlíšením 1 920 x 1 080 pixelov. Vzhľadom na to, že na vrchnej aj spodnej strane má rámik ide o „akurátnu“ veľkosť, ktorá sa dobre drží a vo vrecku nijak neprekáža. 

Telefón ďalej disponuje osemjadrovým procesorom MediaTek MTK6750T s jadrami o takte 1.5 GHz. Nejde o najvýkonnejší kúsok na trhu, no s bežnými funkciami a graficky nenáročnými hrami si hravo poradí. Procesoru asistujú až 4 GB operačnej pamäte RAM64 GB úložisko, ktoré môžete rozšíriť o 128 GB.

Zadnú stranu zdobí dvojica fotoaparátov (13 Mpx + 2 Mpx), prednú zas 16 Mpx selfie kamera. Na tak lacný telefón ide o slušnú výbavu. Zariadenie ponúka 4 050 mAh batériu a Android 7.0 Nougat, dual SIM konektivitu a podporu pre všetky 4G frekvencie slovenských operátorov.

Elephone Soldier

Cena: 191,34 €

Podstatne zaujímavejším modelom je Elephone Soldier, ktorý disponuje extravagantnejším dizajnomlepšou výbavou. Hneď na prvý pohľad je jasné, že ide o odolný smartfón, o čom svedčí aj certifikácia IP68. Základom telefónu je jeho 5,5-palcový displej s rozlíšením 2 560 x 1 440 pixelov prekrytý sklom Gorilla Glass 3.

Elephone Soldier
Elephone Soldier

Poháňa ho desaťjadrový procesor Helio X25 s jadrami o takte 2.5 GHz, 4 GB RAM64 GB úložisko rozšíriteľné o ďalších 512 GB. Na zadnej strane nájdete jeden 21 Mpx fotoaparát od Sony, na prednej zas 16 Mpx senzor od Samsungu.

Telefón disponuje 5 000 mAh batériou s podporou rýchlonabíjania (5V/2A – 10W), nechýba ani dual SIM konektivitapodpora všetkých 4G frekvencií slovenských operátorov. Celkovo tak ide o veľmi zaujímavý model vhodný do rúk ľudí, ktorí potrebujú odolnejší smartfón nebojaci sa pár pádov alebo ponorenia do vody.

Viac zaujímavých zliav nájdete na tomto odkaze.