xiaomi mi A2
Xiaomi Mi A2

Spoločnosť Xiaomi predstavila v priebehu júna druhú generáciu svojho smartfónu z kategórie Android One, ktorý beží pod čistou formou operačného systému Android. Väčšinu ostatných smartfónov značky poháňa modifikované prostredie MIUI.

Čistý operačný systém Android je zárukou rýchlych a pravidelných aktualizácií, ako aj svižného a stabilného chodu. Xiaomi Mi A2 má oproti predchodcovi užší a vyšší displej, lepšie fotoaparáty alebo výkonnejší procesor.

Obrazovka má 5,99-palcovú uhlopriečku, rozlíšenie 1080 x 2160 pixelov a pomer strán 18:9. Výraznejšie je vylepšenie v oblasti kamier. Duálny modul ukrýva snímače s 12 Mpx a 20 Mpx rozlíšeniami s vysokou svetelnosťou f/1.8. 20 Mpx senzor s clonou f/2.2 sa pre zmenu nachádza na prednej strane zariadenia.

cena
Xiaomi Mi A2

Xiaomi Mi A2

Cena: 200,10 € | Zrýchlené doručenie: 2-5 dní

Výkon spadá do lepšej strednej triedy, čo podkladá sada Snapdragon 660 a v tomto prípade 4 GB operačná pamäť spolu s 32 GB interným úložiskom. V tele, ktoré je celé vyhotovené z kovu sa tiež nachádza 3030 mAh batéria s rýchlym nabíjaním, USB C konektor i 3,5 mm audio rozhranie pre pripojenie slúchadiel a ďalších periférií.

Xiaomi Mi A2
Xiaomi Mi A2

Zariadenie využíva čistý operačný systém Android vo verzii 8.1 Oreo, ktorý bude aktualizovaný na verziu 9 Pie. Xiaomi Mi A2 najnovšie ponúka v 22-percentnej zľave (200,11 EUR) GearBest, kde je zvýhodnenie spojené s expresným doručením.

Smartfón môže byť u vás za 2-5 dní vďaka zrýchlenému doručeniu s dodatočným poplatkom iba 5,11 EUR. Predajca však ponuku obmedzil počtom kusov, ktorá je takmer spolovice vypredaná. Platiť bude do 18. októbra, no zrejme sa skôr vypredá, ako skončí. Xiaomi Mi A2 nájdete na tejto adrese.