Úvod Výrobcovia Qualcomm Máš rád výkon? Prichádza Snapdragon 855 so šialeným výkonom!

Máš rád výkon? Prichádza Snapdragon 855 so šialeným výkonom!

1
snapdragon 845

Zatiaľ najaktuálnejší čipset Qualcommu, Snapdragon 845, poháňa snáď všetky vlajkové lode tohto roka. Výnimkou sú Huawei a Samsung, ktorí majú svoje vlastné riešenia. Snapdragon 845 však už vo svete technológií nie je najnovším čipsetom. Zmeniť to má chystaný Snapdragon 855.

Predstavený bol spolu s Galaxy S9 ešte na jar tohto roku, a tak nie je prekvapením, že Qualcomm už horlivo pracuje na jeho nástupcovi.

Zmienka o chystanom Snapdragon 855 padla v benchmarkovacej aplikácii Geekbench, kde sa objavil výsledok z podozrivo výkonného čipsetu s označením „msmnile“.

Výsledky zo Snapdragon 855

Zariadenie, v ktorom bol čipset osadený, disponoval 6 GB operačnej pamäte RAM a bežal na Android 9 Pie. Jeho multi-core výsledok sa zastavil na hodnote 10 469, čo je podobné skóre aké zvláda minuloročný Apple A11 Bionic poháňajúci napríklad iPhone X.

Zvláštne je, že pri single-core teste Snapdragon 855 ešte stále nestíha Apple A11, no už je blízko. Dosiahol 3 697 bodov, zatiaľ čo Apple A11 až 4 300 bodov. Pre Qualcomm je však najhoršie to, že Apple už 12. septembra s najväčšou pravdepodobnosťou uvedie Apple A12, ktorý má byť opäť výkonnejší.

Ďalšou z možností je, že procesor s označením „msmnile“ vôbec nie je určený pre smartfóny, ale pre zariadenia bežiace na operačnom systéme Windows. Qualcomm a Microsoft už istú dobu pracujú na ARM čipsete schopnom poháňať ich operačný systém.