Úvod Zariadenia Potrebuješ kameru do auta? Táto má vysokú svetelnosť a ultra široký záber

Potrebuješ kameru do auta? Táto má vysokú svetelnosť a ultra široký záber

0
kamera do auta
Alfawise MB05

Trh s palubnými kamerami sa v poslednom období poriadne rozrástol, za čím stojí zvýšený záujem zo strany vodičov. Kamera do auta, ktorá zaznamená akékoľvek dianie pred vozidlom, nie je drahou záležitosťou.

Kúpiť sa dajú extra lacné zariadenia, ktoré síce neposkytnú vysokú kvalitu obrazu, ale účel splnia. Lepšie vybavené zariadenia stoja desiatky a v tom menej dostupnom prípade aj stovky EUR.

V dvojcifernej rovine sa drží aj nový model Alfawise MB05, ktorý už svojím prevedením a tvarom napovedá, že je špeciálne prispôsobený pre snímanie z kabíny motorového vozidla. Kamera sa pripevňuje do hornej časti čelného oka.

Alfawise MB05 využíva obrazový senzor Sony Exmor IMX323 s vysokou svetelnosťou f/1.4. Problémové sú často práve nahrávky vytvorené v zlých svetelných podmienkach a v noci. Kvalita obrazu je štandardná – plné rozlíšenie 1920 x 1080 pixelov a snímkovanie 30 FPS.

kamera do auta
Alfawise MB05

Kamera sníma vo veľmi širokom, až 170-stupňovom zornom poli, čiže sa v zábere ocitnú až štyri jazdné pruhy alebo tiež postranný priestor mimo vozovky. Kamera umožňuje nahrávanie v slučkách v rozpätí troch, piatich alebo desiatich minút. Kľúčová udalosť v premávke tak nemusí byť predmetom jedného, aj niekoľko hodín dlhého videa.

kameru do auta
Alfawise MB05

Pohodlnému ovládaniu a nastaveniu kamery prispievajú veľké hardvérové tlačidlá alebo displej s uhlopriečkou 2,4-palca. Kamera je dodávaná s dlhým káblom pre napájanie, USB vodičom, obojstrannou páskou pre uchytenie a dodatočnými nálepkami. Pre čo najlepšiu funkčnosť výrobca odporúča použiť 32 GB pamäťovú kartu triedy 10.

Nižšie si môžete pozrieť video porovnanie s inak obľúbeným konkurentom Xiaomi Mijia. Predaj kamery spustil GearBest s cenou necelých 42 EUR a s bezplatným základným poštovným. Najrýchlejšia doprava stojí dodatočných 14 EUR.

https://www.youtube.com/watch?v=zduv4Q2fxZ8