Úvod Zaujímavosti Corning potvrdzuje: Toto bude prvý smartfón s odolným sklom Gorilla Glass 6

Corning potvrdzuje: Toto bude prvý smartfón s odolným sklom Gorilla Glass 6

0

Ani Apple, ani Samsung a ani Huawei nevyrobí prvý smartfón na svete, ktorý bude chránený najnovšou generáciou odolného skla Gorilla Glass 6. Špekulovalo sa, že nové sklo ako prvé dostanú nové smartfóny iPhone alebo Galaxy Note 9.

Dohady definitívne ukončil sám tvorca odolnej vrstvy Gorilla Glass 6, spoločnosť Corning. Tá na svojich oficiálnych stránkach informuje, že prvý smartfón s novou generáciou ochranného skla vyrobí čínske OPPO.

Pochopiteľne pôjde o vlajkovú loď, ktorá má byť podľa oficiálnej správy predstavená v najbližších týždňoch. Spoločnosti OPPO a Corning majú dobrý obchodný vzťah, preto čerstvá informácia nie je príliš prekvapujúca.

Predošlú generáciu skla Gorilla Glass 5 výrobca použil hneď pri niekoľkých modeloch zo svojho portfólia a nebolo ich málo. Z tých popredných spomenieme OPPO R15 alebo OPPO Find X, ktorý vďaka svojmu prevedeniu zožal celosvetovú vlnu pozornosti.

oppo find x
Model Find X – najnovšia a zatiaľ najsledovanejšia vlajková loď značky OPPO

Sklo Gorilla Glass 6 je podľa slov výrobcu asi dvojnásobne odolnejšie ako predchodca. V laboratórnych podmienkach prežilo zariadenie vybavené týmto najnovším sklom 15 pádov na tvrdú podložku z výšky jedného metra.

Sklo určite nie je „nepriestrelné“, no pri nechcenom páde by malo poskytnúť väčšiu mieru odolnosti. Novú generáciu skla tvorcovia predstavili po dvoch rokoch, počas ktorých prebiehal intenzívny vývoj.

Nová vlajková loď od OPPO bude možno prvou s vrstvou Gorilla Glass 6, ale určite nie poslednou. Odolné sklá spoločnosti Corining si obľúbili mnohí výrobcovia spotrebnej elektroniky a istotne siahnu po najnovšom prevedení.

Väčší počet odolnejších zariadení sa na trhu objaví až v budúcom roku. Tento rok to stihne spomínané OPPO, možno Huawei Mate 20 Pro (október) či Razer Phone 2 (november-december).