Úvod Zariadenia Samsungu sa nedarí: V predajnosti TOP modelov ho opäť predbehol Apple

Samsungu sa nedarí: V predajnosti TOP modelov ho opäť predbehol Apple

7

Po správach o zlej situácii na poli predajnosti vlajkových lodí Samsung prichádza pre juhokórejskú spoločnosť ďalší úder pod pás. Nadvláda Galaxy S9+ v predajnosti smartfónov, ktorú zariadenie zažila počas apríla, skončila. Vyplýva to zo správy spoločnosti Counterpoint Research.

Počas mája 2018 sa väčší z dvojice TOP modelov Samsungu s podielom na trhu 2,4 % dostal na druhé miesto. Na prvom mieste sa prekvapivo ocitol iPhone 8 od Apple, pričom v apríli okupoval len 5. priečku. Dôvodom takto veľkého úspechu má byť niekoľko vydarených marketingových kampaní na starom kontinente a neutíchajúci dopyt v USA.

Apple sa darí

iPhone 8 však nebol jediným smartfónom od Apple, ktorý sa predával dobre. Vlajkový model, iPhone X, sa s 2,3 % podielom na trhu dostal na 3. priečku , zatiaľ čo veľký iPhone 8 Plus2,1 % podielom obsadil 5. priečku. Na 6. mieste skončil s približne rovnakým podielom aj Samsung Galaxy S9.

Okrem dvoch hlavných sokov analýza Counterpoint Research ukázala aj čoraz väčšiu prítomnosť čínskeho Xiaomi, a to hlavne na trhoch v Číne a Indii. Výrobcovi sa v rebríčku podarilo obsadiť 4. a 9. miesto. Išlo o zariadenia Xiaomi Redmi 5A, ktorý zvýšil podiel na trhu z 1,5 % na 2,2 % a Xiaomi Redmi 5  Plus (Note 5), ktorý dosiahol 1,3 %. Spoločnosť však očakáva, že sa do rebríčka TOP 10 najpredávanejších zariadení dostane aj nový Xiaomi Mi 8.

Prvej desiatke dominujú zariadenia od Apple. Zdroj: Counterpoint Research

Do prvej desiatky sa prebojoval aj Huawei P20 lite, Vivo X21 a Oppo A83.