Úvod Zariadenia Huawei Nova 2i: Na Slovensku sa nepredáva, o toto prichádzame!

Huawei Nova 2i: Na Slovensku sa nepredáva, o toto prichádzame!

2
Huawei Nova 2i
Huawei Nova 2i

Populárny obchod GearBest spustil predaj modelu Huawei Nova 2i, vylepšenej strednej triedy z apríla minulého roka. Inovovaný model dostal podstatne väčší displej s trendovým pomerom strán 18:9 a nové kamery.

Pôvodný Huawei Nova 2 má 5,9-palcový displej s rozlíšením 1080 x 1920 pixelov a pomerom strán 16:9. Novinka však disponuje až 5,9″ obrazovkou s rozlíšením 1080 x 2160 obrazových bodov. Stále sa jedná o IPS LCD technológiu.

Aj vďaka štíhlym rámikom je zariadenie vysoké 156 milimetrov, pričom jeho hrúbka neprekonáva 7,5 milimetra. Do takto štíhleho tela výrobca vtesnal akumulátor s kapacitou 3340 mAh.

Huawei Nova 2i
Huawei Nova 2i

Výkonnostná jednotka je totožná s pôvodnou verziou. Osemjadrový Kirin 659 pracuje s viac ako dostatočnou 4 GB operačnou pamäťou a 64 GB úložiskom. MicroSD slot pojme až 256 GB médium.

Selfie zameranie dokazuje rovno dvojica predných kamier. Hlavný 13 Mpx snímač prednej strany pracuje so svetelnosťou f/2.0. Jeho pixely sú veľké 1,75μm. Dodatočný 2 Mpx senzor vyhodnotí hĺbku ostrosti pre štýlové neostré pozadie snímaného objektu.

Obdobná kombinácia snímačov sa nachádza aj na zadnej strane, no primárny senzor má vyššie, 16 Mpx rozlíšenie. Slot na dve SIM karty, snímač odtlačkov či elegantné telo z kovu je štandardom. Zadná strana má matnú povrchovú úpravu a neprekrýva ju sklo, ktoré je náchylné na odtlačky a nehody pádom.

Huawei Nova 2i
Huawei Nova 2i

GearBest stanovil veľmi príjemnú cenu necelých 266 EUR. Huawei Nova 2i však zatiaľ nemá najnovšiu verziu Androidu (7.0 Nougat) a medzi podporovanými sieťovými frekvenciami chýba 800 MHz pásmo.

Aktualizácia na verziu 8.0 Oreo sa pripravuje a momentálne je už spustené jej beta testovanie. Túto sympatickú voľbu pomeru medzi výbavou a cenou nájdete na tejto adrese. Odosielanie prvých objednávok je naplánované na pondelok (16. apr.).