Úvod Aplikácie Aplikácia Google Duo prichádza s praktickými a zábavnými video správami

Aplikácia Google Duo prichádza s praktickými a zábavnými video správami

0
google duo

Hlasové správy sú vcelku obľúbeným komunikačným nástrojom, ktorý dokážete využiť v mnohých aplikáciách. Ak sa vám nechce písať text napr. v appke WhatsApp, jednoducho nahráte hlasovú správu, ktorú ihneď odošlete. 

Aplikácia Google Duo po novom ponúka niečo podobné. Ak chcete s rodinou a priateľmi komunikovať nielen hlasom, ale aj obrazom, aplikácia Google Duo je na to ako stvorená. Veľmi jednoduchá a rýchla aplikácia pre uskutočňovanie hovorov vznikla spolu s messengerom Allo asi pred necelými dvoma rokmi.

Video správy v Google Duo fungujú podobne ako obvyklé: „po zaznení tónu zanechajte odkaz“. Ak vám druhá strana video hovor neprijme, poprípade ho zruší, aplikácia vám ponúkne možnosť odoslania video správy.

google duo

Tá môže mať až 30 sekúnd, čo bohate stačí na sprostredkovanie akejkoľvek informácie. Ak video nahrávať nechcete, odoslať sa dá aj obyčajná hlasová správa. Pokiaľ si adresát správu pozrie, resp. vypočuje, jedným ťuknutím na tlačidlo vám zavolá naspať.

Pozor, video správy sa po 24-hodinách z aplikácie vymažú. Zábavný video odkaz si preto radšej uložte do internej pamäte smartfónu. Aktualizácia aplikácie sa už šíri a v najbližších dňoch dobehne užívateľov z celého sveta.

Novinka sa týka aplikácií oboch platforiem – Android aj iOS.

Google Duo – video správy