Úvod Výrobcovia Nokia FOTO: Na MWC 2018 uvidíme novinku Nokia 7 Plus. Takto vyzerá

FOTO: Na MWC 2018 uvidíme novinku Nokia 7 Plus. Takto vyzerá

0
nokia 5

Konzorcium HMD Global sa zúčastní podujatia Mobile World Congress 2018, ktoré sa koná koncom februára v španielskej Barcelone. Prinesie si so sebou minimálne dve novinky, smartfóny Nokia 7 Plus a údajne aj extra lacnú Nokiu 1. 

Nokia 1 tak ešte podlezie ultra lacnú Nokiu 2, ktorá je od 6. februára dostupná aj na našom trhu. Podrobnosti o dostupnosti a zariadení nájdete TU. Možno zaujímavejšie ale pôsobí Nokia 7 Plus, ktorej podobu odhalili čínske zdroje a Evan Blass.

Render v priebehu času doplnila aj živá snímka. Nokia 7 Plus by mala zapadať do kategórie Android One zariadení. Poháňať ju má čipset Snapdragon 660 spolu so 4 GB operačnou pamäťou. 

© Evan Blass

Z prednej strany badať displej súčasných pomerov (18:9) s mierne zaoblenými rohmi, ktorý prekryje 2.5D sklo. Je viac ako isté, že Nokia 7 Plus dostane FHD+ rozlíšenie. Samozrejmosťou je duálny fotoaparát Zeiss a snímač odtlačkov prstov umiestnený pod ním.

nokia 7 plus
© vtechgraphy.com

Nokia 7 Plus bude dostupná v čiernom a bielom prevedení s detailmi v oranžovej farbe. Samozrejme, cenu novinky zatiaľ nepoznáme. Predpokladáme ale, že bude prívetivá.

Obstojná výbava s čistým operačným systémom a jedinečnejším dizajnom môže byť lákavá.