Úvod Aplikácie Prehliadač Chrome v najnovšej verzii zablokuje nevyžiadané presmerovania a stíši automatický zvuk

Prehliadač Chrome v najnovšej verzii zablokuje nevyžiadané presmerovania a stíši automatický zvuk

Google opäť vylepšuje svoj mobilný prehliadač.

0
chrome

Najpopulárnejší mobilný prehliadač Chrome vstupuje do novej stabilnej verzie označenej číslom 64. Táto verzia zatiaľ prichádza iba do mobilných zariadení. Ostatné platformy musia na uvoľnenie novej verzie ešte čakať.

Prehliadač Chrome vo verzii 64 prichádza s dôležitými novinkami, ktoré cielia na užívateľský komfort pri prehliadaní internetových stránok. Okrem bežných opráv chýb prehliadač Chrome obmedzí automatické presmerovania na iné stránky.

Prehliadač zablokuje doplnky tretích strán, ktoré sú súčasťou vami navštevovaných internetových stránok. Pri pokuse o presmerovanie (reklamy, spam) vám prehliadač jednoducho oznámi, že ho zablokoval.

Blokovanie kontextového obsahu si môžete prispôsobiť v nastaveniach.
chrome

Vývojári vylepšili aj tzv. pop-up blocker, ktorý predstavuje bič na odkazy ukryté napr. v ľahko dostupných tlačidlách pre prehrávanie videí alebo priamo v prvkoch pre ovládanie webu.

Ďalšou veľmi užitočnou novinkou je automatické stíšenie zvuku, ktorý často otravoval pri automaticky spúšťaných videách, reklamách a podobne. Automatické stíšenie musíte aktivovať v nastaveniach prehliadača.

chrome

Ťuknite na kontextové menu (tri bodky), zvoľte nastavenia, následne nastavenia webu, zvuk a aktivujte stíšenie. Pridať môžete aj výnimku v podobe internetovej adresy, na ktorej vám automatický zvuk neprekáža.

Stabilná verzia prehliadača Chrome vo verzii 64 dorazí do obchodu Google Play v najbližších dňoch. Ak prehliadač používate, skontrolujte si v obchode Play jeho aktualizáciu.