Úvod Zariadenia Oculus a Xiaomi spojili sily: Ich nový VR headset nepotrebuje telefón, vyrobí ho...

Oculus a Xiaomi spojili sily: Ich nový VR headset nepotrebuje telefón, vyrobí ho Xiaomi!

Xiaomi pre Oculus vyrobí VR headset Oculus Go. Druhý, veľmi podobný, vyrobí pre seba.

0

CES 2018 je plný zaujímavých noviniek, medzi ktoré patrí aj virtuálna realita. Hugo Barra, ktorý bol donedávna súčasťou Xiaomi, momentálne vedie VR tím Facebooku – Oculus. Na pódiu počas CES 2018 oznámil, že ich nový VR headset vyrobí Xiaomi. Čínsky výrobca zároveň predstaví svoj vlastný headset určený pre Čínu – Mi VR Standalone.

Oculus Go, VR headset, ktorý pre svoje fungovanie nevyžaduje pripojený telefón, bol predstavený ešte koncom minulého roka. O zariadení s cenovkou 199 dolárov sme toho veľa nevedeli. Teraz sme sa dozvedeli, že postavené bude na platforme Snapdragon 821 od Qualcommu, čo by malo stačiť aj na tie graficky najnáročnejšie hry. To, kedy bude novinka dostupná zatiaľ nevieme, no vzhľadom na udelenú certifikáciu už dlho čakať nebudeme.

Čo sa Xiaomi Mi VR Standalone týka, nie len, že vyzerá veľmi podobne, podobnú má aj základnú funkcionalitu. Podporuje totiž Mobile SDK od Oculus, čo vývojárom umožní jednoduchý port svojich titulov na zariadenie určený pre čínsky trh. Či sa Mi VR Standalone od Oculus Go bude líšiť cenou alebo inými hardvérovými špecifikáciami zatiaľ nevieme.