Minimálne rámiky a maximálny displej – to je v súčasnosti trend vo svete smartfónov. K tomu prihoďme pomer strán 18:9 a získame tie najžiadanejšie zariadenia tohto roka.

Vďaka tomuto pomeru tak ostane zachovaná veľká uhlopriečka displeja, no smartfón sa zúži a zvýši, čo podstatne uľahčí ovládanie.

Odkedy Samsung predstavil svoj Galaxy S8, mnohí výrobcovia sa snažia kráčať v jeho stopách a minimálne orámovanie aplikovať aj do svojich zariadení. To však spotrebitelia vítajú, pretože nie každý z nás si môže dovoliť smartfón za niekoľko stoviek eur. A práve preto tu máme čínskych výrobcov, ktorý sa pohybujú v podobných špecifikáciách, no úplne iných cenových hladinách.

UMIDIGI S2 Pro

Cena: 255 €

Takým zariadením je aj UMIDIGI S2 Pro, ktorého dizajn je vám určite veľmi známy. Jeho cenová hladina sa však pohybuje úplne niekde inde, no jeho špecifikácie cene neodpovedajú.

UMIDIGI S2 Pro je novinkou, ktorá prichádza s veľkou, 6,0-palcovou uhlopriečkou displeja produkcie SHARPFull HD+ rozlíšením, ktorý zaberá až 90% prednej plochy. Tiež je chránený ochrannou vrstvou Gorilla Glass 4. generácie.

Nad ním nájdete senzor pre odomykanie zariadenia pomocou Face ID a tiež snímač selfie fotoaparátu, ktorý bol v tomto prípade vybavený až 16 Mpx rozlíšením. Čo sa týka zadnej strany, tu bol umiestnený snímač odtlačkov prstov, pretože na prednú stranu by sa nevošiel, a tiež duálna kamera v kombinácii 13 Mpx a 5 Mpx rozlíšenia (SONY IMX258).

O pohon tohto krásneho kusu technológie sa postará procesor Helio P25ôsmimi jadrami o takte 2,6 GHz. Za asistencie 6 GB pamäti RAM a grafického čipu Mali T880 sa bez problémov postará o hladký chod aj pri graficky náročnejších hrách a iných aktivitách. Interná pamäť pre užívateľa dostala v tomto prípade do vienka naozaj obrovskú 128 GB pamäť v základe, no ak by sa vám to zdalo málo, môžete ju pokojne rozšíriť o pamäťovú kartu s maximálnou kapacitou 256 GB. Má tak veľké čísla aj batéria? Áno. Disponuje kapacitou 5 100 mAh a tiež podporou rýchleho nabíjania.

Aby toho nebolo málo, UMIDIGI S2 Pro disponuje plnou podporou LTE, je odolný voči ošpliechaniu vodou, má USB-C, hybridný Dual SIMOS Android 7.0 Nougat.

A cena? Naozaj veľmi lákavá. UMIDIGI S2 si môžete do 8. decembra objednať za 255 EUR.

>>> Zobraziť kompletné špecifikácie <<<