Úvod Výrobcovia Honor Honor 9 Lite oficiálne: Stredná trieda s 18:9 displejom a podozrivo nízkou...

Honor 9 Lite oficiálne: Stredná trieda s 18:9 displejom a podozrivo nízkou cenou

1
honor 9 lite
© Honor

Pod dcérskou značkou spoločnosti Huawei vznikol nový smartfón strednej triedy, Honor 9 Lite, ktorý bude vábiť aj na obrazovku s pomerom strán 18:9. Primárnym lákadlom ale bude cena. 

Honor 9 Lite má 5,65-palcovú obrazovku s moderným pomerom strán, ktorá je navyše vybavená dostatočným FHD+ rozlíšením. O OLED technológií v tejto kategórii ale reč byť nemôže.

Výrobca nešetril ani na fotoaparátoch. Teda aspoň čo sa ich počtu týka. Na zadnej strane nájdeme 13 Mpx + 2 Mpx obrazový snímač a presne tú istú kombináciu tvorca použil na prednej strane. Excelentné foto výsledky sa neočakávajú, no pre sociálne siete snímky istotne postačia.

honor 9 Lite
© Honor

Vítame octa-core čipset Kirin 659, ktorý je čistokrvným dodávateľom výkonu pre strednú triedu. Stačiť musí 3 GB operačná pamäť a 32 GB interné úložisko. Náročnejším je určená verzia so 4 GB RAM a 64 GB ROM.

Honor 9 Lite má snímač odtlačkov prstov, 3000 mAh batériu s rýchlym nabíjaním, Android 8.0 Oreo a sympatický výzor, ktorý podtrhujú decentné farebné prevedenia. Nechýba napríklad výraznejšia modrá.

honor 9 lite
© Honor

Honor 9 Lite sa začne predávať v domovskej krajine v Číne od 26. decembra za cenu po prepočte cca 155 EUR. Pamäťovo bohatší model bude stáť necelých 200 EUR.

Honor 9 Lite dorazí v budúcom roku aj do Európy. Cena u nás bude logicky vyššia, ale stále to vyzerá na vcelku dobrú kúpu z rozumu. Necháme sa prekvapiť.