Úvod Aplikácie Google si posvietil na reklamy v aplikáciách: Tieto sa vám už nezobrazia

Google si posvietil na reklamy v aplikáciách: Tieto sa vám už nezobrazia

0
reklamy

Spoločnosť Google sa opäť rozhodla podvihnúť užívateľský komfort a zároveň vyčarovala pár vrások niektorým vývojárom. „Veľké G“ sprísňuje podmienky pri zobrazovaní reklamy v aplikáciách.

Niektoré aplikácie dokázali zobraziť reklamu na obrazovke uzamknutia, čo môže byť výsostne nepríjemné. Na obrazovke uzamknutia väčšinou očakávate zobrazený dátum a čas, obľúbené pozadie a v prvom rade dôležité upozornenia.

Google sa rozhodol reklamy zobrazované na obrazovke uzamknutia zakázať. Vývojári aplikácií, ktorí takýto spôsob speňaženia vo svojich digitálnych produktoch používali, od neho musia upustiť.

Ak chcete konkrétny príklad, reklamu na obrazovke uzamknutia vedeli zobraziť aplikácie ES Správca súborov, Peel či Hotspot Shield VPN.

reklamy v aplikaciach
Reklama od Amazonu

Existujú však aj výnimky. Reklamy na obrazovke uzamknutia nesmú zobrazovať tie aplikácie, ktoré s touto obrazovkou nemajú nič spoločné. Alternatívne obrazovky uzamknutia, ktorých je v obchode Google Play niekoľko, tento typ reklamy zobrazovať môžu, keďže je ich primárnym operatívnym priestorom práve lockscreen.

Spoločnosť Google v centre pre vývojárov konkrétne píše:

„Ak výhradným účelom aplikácie nie je uzamknutá obrazovka, aplikácia nesmie zahrnovať reklamy ani funkcie, ktoré speňažujú uzamknutú obrazovku zariadenia.“

Rozhodnutie samozrejme vítame a sme radi, že na obrazovke uzamknutia uvidíme iba to, čo tam chceme mať.