Úvod Zariadenia VYHODNOTENIE: Aké veľké úložisko v smartfóne je postačujúce?

VYHODNOTENIE: Aké veľké úložisko v smartfóne je postačujúce?

25

Pred pár dňami sme sa vás opýtali na to, aké veľké úložisko by mal mať nový smartfón, ktorý si plánujete kúpiť. Pamäťová náročnosť multimédií či aplikácií je rok čo rok vyššia, čo sa odzrkadlilo aj na tom, aké možnosti ste označovali.

Neprekvapujúco dostala najmenej hlasov možnosť so 16 – 32 GB úložisko, nepomohol jej ani fakt, že sme ju skombinovali s prípadným použitím microSD karty.

Na druhom mieste sa umiestnila možnosť 256 GB úložiska, čo je zaujímavé, keďže Samsung už teraz započal výrobu 512 GB čipov. Či je teda takto veľké úložisko skutočne potrebné ostáva otvorenou témou.

Najviac hlasov získali možnosti 64 GB (celk08om 44 %) a 128 GB (celkom 29,32 %). Ide teda o akýsi štandard úložiska našich čitateľov.

Pri kúpe nového telefónu teda netreba hľadieť len na megapixely a takt procesora, ale aj na úložisko, v ktorom bude uložené všetko od operačného systému, cez aplikácie a hry, až po fotografie a videá.

Pôvodný článok: Poznáte to. Natočíte 4K video, stiahnete si pár graficky krásnych titulov a voľné gigabajty sa vám rozutekajú všetkými smermi. Potom neostáva nič iné, len sa na pár minút vrhnúť na uvoľňovanie pamäte či už vymazávaním fotiek a videí alebo odinštalovaním aplikácií.

Samozrejme, pomôcť vám môže aj microSD karta, no tie už v dnešnej dobe nie sú tak populárne, ako kedysi. Okrem toho cena za pamäť sa pre výrobcov nedávno podstatne znížila. Prečo na trh stále prichádzajú zariadenia s 16 alebo 32 GB úložiskom?

Ak si raz zvyknete na viac gigabajtov, každý jeden nový smartfón by mal mať minimálne rovnakú kapacitu úložiska, inak sa pravdepodobne môžete rozlúčiť s niektorými súbormi, ktoré sa na telefón jednoducho nezmestia.

S prichádzajúcimi správami o tom, že Samsung začal vyrábať 512 GB úložisko sa blýska na lepšie časy. Nie je to zas, na druhú stranu, príliš veľa? Dajte nám vedieť v ankete a diskusii nižšie!

[totalpoll id=“188378″]