Úvod KIICAA KIICAA Mix Aké kompromisy musí výrobca spraviť, ak chce spraviť naozaj bezrámikový smartfón?

Aké kompromisy musí výrobca spraviť, ak chce spraviť naozaj bezrámikový smartfón?

1

Smartfóny s bezrámikovými displejmi sa od čias predstavenia Xiaomi Mi Mix na globálnom trhu stávajú čoraz populárnejšie.

Jedným z dôvodom, prečo tomu tak je to, že takéto zariadenia ich majiteľom ponúkajú zážitok, aký iné telefóny nedokážu. Predsa len, držať v ruke zariadenie, ktorého celá predná strana je takmer celá tvorená displejom je iná paráda. Aj takto technologicky pokrokové zariadenia však majú jednu slabú stránku. Tou je umiestnenie a kvalita predného fotoaparátu, ktorá jednoducho nie je na takej úrovni ako na iných zariadeniach. To platí pri top výrobcoch, ako aj pri tých, ktorí sa nimi chcú stať.

Špeciálne umiestnenie

Kvôli dizajnu displeja, ktorý na troch zo štyroch strán nemá takmer žiadne rámiky musia výrobcovia vymýšľať špeciálne umiestnenie všetkých vnútorných komponentov. Jedným z tých komponentov je aj predný senzor, ktorý sa musel presunúť zvrchu na spodok. S takýmito smartfónmi je preto celkom náročné fotiť pekné selfie zábery, čoho príkladom je aj spomínaný Mi Mix.

Pri bezrámikových zariadeniach teda treba hľadať nové spôsoby, ako fotiť pekné zábery. Video nižšie ti ukáže, ako to dokáže LEAGOO KIICAA MIX, najnovší bezrámikový smartfón ambiciózneho výrobcu.

Špecifikácia LEAGOO KIICAA MIX

  • Displej: 5,5-palcový SHARP FHD, bezrámikový, 90% pomer displeja k prednej strane
  • Procesor: MediaTek MT6750T, osemjadrový, 1.5 GHz
  • Pamäť: 3 GB RAM, 32 GB ROM
  • Fotoaparáty: 13 Mpx + 2 Mpx zadný, 13 Mpx predný (OV)
  • Konektivita: USB C, 4G CAT 6, Bluetooth
  • Batéria: 3 000 mAh (LG), technológia rýchleho nabíjania
  • Operačný systém: Android 7.0 Nougat
  • Cena: 139,99 amerických dolárov

LEAGOO KIICAA MIX môže byť vďaka prebiehajúcemu sviatku zliav, ktorým je v Číne deň nezadaných (11. november) tvoj so slušnou zľavou 35 dolárov. Viac zistíš na adrese nižšie, no treba sa poponáhľať, akcia nebude trvať dlho.