Úvod Zariadenia Posuň video natáčanie mobilom na novú úroveň: Gimbal Smooth Q je v EÚ sklade...

Posuň video natáčanie mobilom na novú úroveň: Gimbal Smooth Q je v EÚ sklade za vynikajúcu cenu!

Kvalitná stabilizácia nemusí byť drahá.

4

Ak si na telefóne bez stabilizácie skúšal natáčať video, určite si zistil, že tvoje ruky nie sú tak pevné, ako si si myslel. Po pozretí môjho videa som ostal v domnienke, že ďaleko od Parkinsona mať nebudem. Často nepomáha ani optická (OIS) či digitálna (EIS) stabilizácia. Čo na to? Stabilizátor.

Doteraz bývalo pravidlom, že kvalitný stabilizátor (gimbal), stál približne 500 eur a viac. To sa zmenilo príchodom lacnejších, no stále prekvapivo kvalitných riešení od spoločnosti DJI. Pred pár rokmi som ani netušil, že na ďalekom východe už jedna firma nejaký ten čas (čítaj veľmi dlho) vyrába profesionálne vybavenie, ktoré si rýchlo obľúbili aj náročnejší používatelia za veľkou mlákou. Áno, Američania prepadli výrobkom čínskej firmy Zhiyun.

Zhiyun Smooth Q 

Cena: 104,16 € | Kupón: AJZYSDE

Zhiyun Smooth Q som mal možnosť otestovať a následne aj zrecenzovať. Musím povedať, že s lepším stabilizátorom za tak nízku cenu som sa nestretol. Nie len to, Smooth Q sa hravo vyrovná aj podstatne drahším zariadeniam, ako napríklad Osmo Mobile od DJI, ktoré stojí až 339 €.

Výhodou Smooth Q je jeho skladnosť, jednoduchosť ovládania a samozrejme výsledky stabilizácie. Stačí doň vsunúť telefón, zapnúť ho a môžeš začať natáčať krásne stabilné zábery.

Šikovný joystick a niekoľko režimov nahrávania

Na konštrukcii stabilizátora sa okrem toho nachádza malý joystick, ktorým pri manuálnom režime môžeš ovládať natočenie samotného gimbalu. Okrem toho máš však k dispozícii aj ovládanie pootočením rukoväte alebo úplné uzamknutie pohybu (niečo ako hlava sliepky pri pohybe do boku či hore a dole).

Tak či onak, Smooth Q je vynikajúcim nástrojom, ktorý ťa vďaka dostupnosti v európskom (nemeckom) sklade nevyjde na veľa. Pri doručení tak nebudeš doplácať ani DPH, ani clo, ani nič iné. Jednoducho ti príde tak, ako by si si ho objednal zo Slovenska.