Úvod Zariadenia Xiaomi Mi 5X je dostupný s cenou nižšou ako 180 €: Využi...

Xiaomi Mi 5X je dostupný s cenou nižšou ako 180 €: Využi kód so zľavou!

Dvojica extrémne populárnych smartfónov od Xiaomi je v poriadnej zľave.

1
xiaomi mi 5x
Xiaomi Mi 5X vyzerá skvele

Ak hľadáte nový smartfón, ktorý vás nebude stáť veľa, riešením môže byť azda dokonalá stredná trieda v podaní smartfónu Xiaomi Mi 5X. Tento model bol predstavený len nedávno, koncom leta.

Xiaomi Mi 5X

Cena: 175,38 € | Kupón: XRBAIAMJ

Xiaomi Mi 5X je na tom o niečo lepšie, ako obľúbené kúsky z línie Redmi Note, ktoré taktiež reprezentujú strednú triedu. Xiaomi dbalo na elegantnejšie krivky jednoliateho štíhleho kovového tela a chýbať nemôže duálny fotoaparát.

Minimalistický vzhľad s oblými hranami dotvárajú iba kapacitné tlačidlá pod displejom a plocha snímača odtlačkov prstov na zadnej strane. Hardvérová výbava pokryje všetky nároky väčšiny užívateľov.

Xiaomi mi 5X
Xiaomi Mi 5X

5,5″ displej s FHD 1080p rozlíšením je zaužívaným a dostatočným štandardom aj pri iných, podobne ladených zariadeniach. Pod displejom tiká čipset Snapdragon 625, ktorý patrí medzi najlepšie. Dostatok výkonu totižto predkladá s veľmi dobrou energetickou náročnosťou.

3 080 mAh batéria zabezpečí minimálne jednodňovú výdrž na jedno nabitie. Skromnejší užívatelia sa dostanú aj ďalej. 

Pôsobivý je duálny fotoaparát s dvoma 12 Mpx senzormi. Jeden snímač má pixely veľké 1,25µ a svetelnosť F/2.2. Druhý snímač má vyššiu svetelnosť f/2,6 a pixely s veľkosťou 1,00µ. Vďaka prevedeniu budete snímať pekné portréty s neostrým pozadím.

xiaomi mi 5X
Takto sníma duálny fotoaparát modelu Mi 5X

Najlacnejšie vychádza verzia v čiernej farbe so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom. Približná cena je 180 eur, ktorú si ešte môžete znížiť pomocou zľavového kódu “XRBAIAMJ“. Kód bez úvodzoviek zadáte pri objednávke. Siahnuť sa dá aj po iných farebných prevedeniach a verziách, ktoré však cenu navýšia.

4 GB RAM ale dostanete vždy. Úložiská reprezentujú kapacity 32 a 64 GB. So všetkými možnosťami sa oboznámite v odkaze vyššie.

Xiaomi Mi Mix 2

Cena: 471,09 € 

Keďže nároční užívatelia model vyššie zrejme oželejú, osloviť ich môže druhá generácia bezrámikového smartfónu Xiaomi Mi Mix 2. Delo s 5,99″ FHD+ obrazovkou (2160×1080 px.) s pomerom strán 18:9 poháňa aktuálny mobilný vrchol, procesorová sada Snapdragon 835.

V hranatom ráme z hliníka so zadnou stranou z keramiky nájdete 12 Mpx fotoaparát so 4-osovou stabilizáciou. Obrazový snímač nesie označenie Sony IMX386 a ide o presne ten istý fotoaparát, ktorý nájdeme v duálom prevedení vlajkového Xiaomi Mi6.

xiaomi mi mix 2
Xiaomi Mi Mix 2

V Xiaomi nešetrili pamäťami. Najlacnejšie prevedenie pokrýva verzia so 6 GB RAM a 64 GB, resp. 128 GB interným úložiskom. Bavíme sa o približnej cene 470 eur. Naopak, maximom je až extrémna dávka 8 GB operačnej pamäte, ktorú výrobca spojil s 256 GB pamäťou.

Cena tejto verzie však vystrelila vysoko nad hranicu 900 eur, čo už je veľa. V ponuke sú špeciálne balíčky. Takto drahý model je dobré chrániť. Za menší príplatok v balení nájdete ochranné sklo pre displej a decentný priehľadný kryt, v ktorom stále vynikne dizajn smartfónu.

Všetky detaily opäť nájdete na stránke predajcu, ktorý znížené ceny aktuálne ponúka.