Úvod Zaujímavosti VIDEO: iPhone X už stihli okopírovať. Pozri si klon, ktorý poháňa Android...

VIDEO: iPhone X už stihli okopírovať. Pozri si klon, ktorý poháňa Android 8.0 Oreo

0
iphone x

Áno, klon iPhone X predstavil nám neznámy čínsky výrobca. Jeho celý názov je Hotwav Symbol S3 a premiéru si odbil na veľtrhu spotrebnej elektroniky Global Sources Electronics 2017, ktorý sa konal v meste Hongkong.

Hotwav Symbol S3 má rovnaký zárez v hornej časti obrazovky, duálny fotoaparát, ktorý vyčnieva nad konštrukciu je taktiež rovnaký a veľmi podobný je aj celkový tvar smartfónu.

Hotwav Symbol S3 ale beží pod taktovkou operačného systému Android Oreo, ktorého prítomnosť prezrádzajú softvérové tlačidla v spodnej časti displeja. Smartfón nie je úplne verným klonom prémiového smartfónu iPhone X.

Napodobňuje ho ale viac ako dobre. Pri presnejšom pohľade je vidieť, že nejde o iPhone X ani omylom. Čo sa ale nachádza pod kapotou takéhoto zariadenia? 10 nm čip s neurónovou jednotkou určite nie.

iphone x
Hotwav Symbol S3

V prvom rade je konštrukcia smartfónu vyrobená z kovu a skla, pričom bolo prezentované čierne, biele a zlaté prevedenie. K dispozícii budú dve verzie smartfónu, jedna s čipsetom MediaTek MT6739 (4G) a druhá s menej výkonnou sadou MediaTek MT6592 (iba 3G).

Obe verzie budú pracovať s 2 GB kapacitou operačnej pamäte a 6″ IPS displejom s pomerom strán 18:9 a rozlíšením 1440 x 720 pixelov. Za zadnej strane sa nachádza dvojica snímačov s rozlíšeniami 13 Mpx a 2 Mpx. Selfie si zhotovíte taktiež s dvojicou snímačov (5 Mpx a 2 Mpx).

Pre lepšiu predstavu, Hotwav Symbol S3 má rozmery 152 x 75,5 x 7,3 mm. Výrobca zvolil 2900 mAh batériu, ktorej nabíjanie prebehne cez konektor USB typ C. Cena a dostupnosť? Začiatkom budúceho mesiaca iba v Číne za 300 až 400 eur.

Bizarný kúsok si môžete pozrieť vo videu autorov serveru Notebook Italia, ktorí veľtrh navštívili.