Fitness trackery či smart hodinky zdobia zápästia stále väčšiemu počtu nadšencov najnovších technológií. Výrobca Garmin sa teda rozhodol, že by nebolo od veci vymyslieť fitness tracker aj pre našich najmenších.

Stále viac výrobcov myslí aj na deti, preto je už možné zakúpiť aj tablet určený len pre naše ratolesti. Ďalším levelom je teda vytvorenie fitness náramku s veselými motívmi.

Garmin teda spojil sily so značkami ako Disney, The Avengers či Minnie Mouse a vytvoril tak už druhú generáciu detskej verzie fitness náramku s názvom Vivofit Jr. 2.

Vivofit Jr. 2 je určený na nosenie po celý deň. Prostredníctvom neho môžete sledovať kvalitu spánku, počet prejdených krokov či minúty fyzickej činnosti svojho dieťaťa. Je tiež odolný voči vode a má batériu, ktorá by mala na jedno nabitie vydržať po celý rok.

Vivofit Jr. 2

Od minuloročného Vivofit Jr. sa líši tým, že disponuje farebným displejom a motívom obľúbených detských filmov. Vlaňajší model totiž disponoval nie veľmi zaujímavým dizajnom pre malých nadšencov technológií. Garmin teda predpokladá, že filmové motívy zaujmú deti viac, ako minuloročné farebné vzory či kvietky. Čo sa týka motívov tohto roka, bude možné vybrať si napríklad motív Captain America či rôznych postáv z nesmrteľných Star Wars.

Postavy z náramkov sa tiež objavia v mobilnej aplikácii, prostredníctvom ktorej bude možné sledovať údaje z fitness náramku. Deti tak môžu hrať hry, plniť rôzne úlohy či iné aktivity, ktoré pre nich rodičia stanovia.

Nový fitness tracker sa bude predávať s cenovkou 99,99 dolárov, čo je síce o 20 dolárov viac ako minuloročný model, ale určite bude stáť za to. Doplnkové náramky s inými motívmi si môžete dokúpiť za 29,99 dolárov.