Úvod Operátori O2 POZOR: Na Slovákov opäť útočia. Prezváňajú tieto čísla, neodpovedajte na ne!

POZOR: Na Slovákov opäť útočia. Prezváňajú tieto čísla, neodpovedajte na ne!

44
Foto: Orange

Slovákov opäť ohrozujú zahraničné čísla, ktoré vo vidine rýchleho zárobku prezváňajú a čakajú, kto zavolá späť. Podobný prípad sme tu mali pred pár mesiacmi, keď zahraničné čísla volali zákazníkom operátora Orange. Tentokrát je pod paľbou O2.

Ten prostredníctvom svojej webovej stránky informoval, že na ich zákazníkov mieria čísla s predvoľbou +257 patriace krajine Burundi. Ako aj spoločnosť potvrdila, pravdepodobne ide o podvod. Útočníci prezvonia stovky, ba až tisíce čísel a čakajú, kto im zavolá späť. Hovor na ich číslo je už pochopiteľne spoplatnený. Nachytať sa dá ľahko, preto treba byť extrémne obozretný.

O2: Pravdepodobne ide o podvod

Vážení zákazníci, aktuálne evidujeme telefonáty z krajiny Burundi (predvoľba +257), ktoré sme zablokovali. Odporúčame Vám v prípade prezváňania z akéhokoľvek neznámeho čísla so zahraničnou predvoľbou nevolať naspäť, pravdepodobne ide o pokus o podvod. Ďakujeme za pochopenie. Vaše O2”

O ďalších krokoch zatiaľ operátor neinformoval. AndroidPortal.sk ho už kontaktoval s prosbou o vyjadrenie, resp. o bližšie informácie.