Úvod Zariadenia Smartband Huawei Band 2 oficiálne: Inteligentný náramok pre každého športovca

Huawei Band 2 oficiálne: Inteligentný náramok pre každého športovca

0

Spoločnosť Huawei dnes bez väčších ovácií predstavila novú generáciu fitness náramku Huawei Band 2, ktorú doplnil ešte jeden model s prívlastkom Pro. 

Huawei Band 2 a Band 2 Pro sú už na prvý pohľad priamymi konkurentmi podobných riešení od známeho výrobcu FitBit. Oba náramky dokážu merať tep, rýchlosť, vzdialenosť a pár ďalších typických parametrov.

Novinkou je meranie maximálnej rýchlosti spotreby kyslíka. Parameter VO2 Max udáva, aké množstvo kyslíka (v ml) spotrebuje jeden kilogram telesnej hmotnosti za jednu minútu.

Pre športovcov ide o veľmi dôležitý údaj, ktorý slúži ako spoľahlivý ukazovateľ aeróbnej výkonnosti. Technológia merania má byť presná až na 95 percent, čo je skutočne dosť.

Verzia Pro získala niekoľko exkluzívnych vlastností navyše. Huawei TruSleep dokonale odsleduje váš spánok, jeho kvalitu a dokonca bude sledovať aj vaše dýchanie.

Huawei band 2

Ďalej získate vstavaný GPS modul, osobného trénera Huawei Running Coach a nepretržité meranie tepovej frekvencie. Takémuto meraniu sa asi nepoteší batéria v náramku, no vy získate dobrý prehľad o tom, aké činnosti počas dňa ovplyvňujú vašu tepovú frekvenciu.

Oba náramky znesú tlak až piatich atmosfér, vďaka čomu sa nemusíte vyhýbať bazénom, sprchám alebo maratónu v daždi.

Náramky samozrejme dokážete spojiť so smartfónom, s ktorým budú synchronizovať údaje a neprídete ani o dôležité notifikácie, správy či zvonenie budíka. Stačí mať náramok na ruke.

Žiaľ, Huawei nám zatiaľ neprezradil ceny nových fitness kúskov. Náramky ale už figurujú na oficiálnej stránke výrobcu, takže cena by sa mala objaviť v najbližších dňoch.