Úvod Zariadenia Projektor, ktorý premení akýkoľvek povrch na dotykovú plochu sa už predáva v...

Projektor, ktorý premení akýkoľvek povrch na dotykovú plochu sa už predáva v Európe

6
sony xperia touch

Spoločnosť Sony predstavila na podujatí MWC 2017 hneď niekoľko produktov.

Medzi tie špičkové patril smartfón Sony Xperia XZ Premium a jedinečný projektor Xperia Touch.

Sony Xperia Touch nie je obyčajným projektorom. Zaujal tým, že dokáže vytvoriť z akéhokoľvek povrchu dotykovú plochu, akúsi digitálnu nástenku.

Pomocou nej môžete prehliadať internetové stránky, spúšťať aplikácie a hry, sledovať videá, komunikovať cez Skype, sťahovať obsah z obchodu Play…všetko napríklad zo stola, steny alebo plátna.

Projektor Xperia Touch premieta obraz v HD 768p kvalite a veľký môže byť od 23 do 80 palcov. Pre zobrazenie projekcie v najnižšej uhlopriečke musí byť projektor veľmi blízko k povrchu, na ktorom sa bude premietať.

Sony pre detekciu gest a dotykov využíva vlastnú technológiu Sony SXRD, ktorú má tento výrobca patentovanú. 

sony xperia_touch
© Sony

Technológia pracuje s kamerovým snímačom Exmor RS (13 Mpx, 60 FPS) a dávkou infračervených senzorov. Samozrejmosťou je podpora pre PlayStation 4 Remote Play.

Od udalosti MWC 2017 už ubehlo dosť času na to, aby projektor zamieril do predaja. Dostupný je len čerstvo, a to rovno v Európe. Objednať si ho zatiaľ môžu obyvatelia Veľkej Británie, Francúzska, Švédska, Nórska, Španielska, Dánska a Fínska.

Sony Xperia Touch
© Sony

Celé zariadenie beží pod taktovkou operačného systému Android vo verzii 7.0 Nougat. Ak zbožňujete technologické gadgety, platobnú kartu zatiaľ nevyťahujte. Cena začína na sume 1499 eur, čo nie je zrovna málo.

Ukážku toho, ako projektor funguje, ponúkne prezentačné video nižšie.

Sony Xperia Touch