Tesla pod taktovkou Elona Muska dnes zverejnila cenník a začala akceptovať prvé predobjednávky na ich futuristickú solárnu strechu. Najlepšie na tom je to, že takáto strecha je o niečo lacnejšia, než by ste mohli očakávať.

Spoločnosť solárne škridle predstavila ešte v októbri 2016 ako atraktívnu alternatívu klasických škridiel. Škridle od Tesly síce vyzerajú rovnako ako bežné škridle, tam však podobnosti končia. V ich útrobách sa schovávajú solárne panely, ktoré dokážu poháňať celú domácnosť.

Nielen to, škridle sú vraj až trikrát odolnejšie, než „bežné škridle“. Tesla si je v toto tvrdenie tak istá, že k nim ponúka doživotnú záruku.

Je nutné dodať, že nie všetky škridle v sebe nesú solárne panely. Niektoré z nich sú tam len „na okrasu“ ale hlavne na vyplnenie prázdneho miesta. Vyzerajú pritom rovnako.

Podľa Tesly sa cena za 1 meter štvorcový bežnej strechy v priemere pohybuje na cene 266 dolárov za meter štvorcový. Cena strechy od Tesly sa pohybuje na hranici 237,5 dolárov za meter štvorcový. Inými slovami, je ešte lacnejšia.

Solárne panely pritom dokážu vygenerovať v závislosti od toho, kde sa nachádza váš dom, slušný objem elektriny. V 30-ročnom merítku vám môže ušetriť aj 30 000 dolárov.