Úvod Smartphony Predstavenie Doogee MIX oficiálne: Takmer úplne bez rámikov, no so štvrtinovou cenou oproti...

Doogee MIX oficiálne: Takmer úplne bez rámikov, no so štvrtinovou cenou oproti S8

3
doogee mix
© doogee.cc

Pri fráze „smartfón bez rámikov“ sa mnohým okamžite vybaví Xiaomi Mi Mix. Išlo o jedno z prvých zariadení, ktoré sa pýšilo displejom s minimálnym orámovaním po stranách.

Samozrejme, jedinou chybou krásy bola nesúmerná brada smartfónu, v ktorej sa ukrývala potrebná senzorová výbava, konektor a napájanie samotného displeja.

Zdá sa, že Xiaomi Mi Mix sa stal inšpiráciou pre iného, v našich končinách pomerne neznámeho čínskeho výrobcu. Spoločnosť Doogee si dokonca osvojila aj názov MIX.

Doogee MIX je tak ako Xiaomi Mi Mix, smartfónom bez rámikov. Aj v tomto prípade nájdeme takmer neexistujúce rámiky iba po troch okrajoch zobrazovacieho panela. Po hardvérovej stránke ale ide o vcelku zaujímavý kúsok.

doogee mix
© doogee.cc

Doogee MIX je v prvom rade menší a pre niektorých teda teoreticky použiteľnejší. Jeho prednej strane dominuje 5,5-palcový AMOLED displej s FHD 1080p rozlíšením, ktorý vyrobil Samsung.

Prednú aj zadnú stranu zariadenia chráni vrstva Gorilla Glass 5. generácie. Pod kapotou sa usídlil čipset MediaTek Helio P25 s desiatimi jadrami, ktorému asistuje 4 GB kapacita operačnej pamäte RAM a 64 GB úložisko. K dispozícii by malo byť aj kombo 6 GB RAM / 128 GB ROM.

© doogee.cc

Prezentácia zaujímavého hardvéru pokračuje aj pri fotoaparátoch. Duálne prevedenie zastrešuje 16 Mpx senzor Samsung, ktorý pokrýva farebné spektrum a druhý 8 Mpx snímač pre zmenu sníma v monochromatickom režime. Aj v tomto prípade ide o ISOCELL snímač od Samsungu.

3800 mAh akumulátor je spojený s 5V/2A nabíjaním a pracovať budeme s OS Android 7.0 Nougat. Pozor, telo zariadenia je vyhotovené z nehrdzavejúcej ocele tak, ako napr. kvalitné náramkové hodinky.

Cena

To najzaujímavejšie na koniec. Vyzerá to, že Doogee MIX bude najlacnejším smartfónom s nálepkou „bezrámikový“. Cena zatiaľ nie je oficiálne známa, no hovorí sa o sume 200 dolárov.

Zariadenie už figuruje na oficiálnej stránke výrobcu, kde sú vyzdvihované všetky jeho vlastnosti. Nájdete ju na www.doogee.cc/mix-series.