Úvod Zariadenia Tento Xiaomi smartfón má všetko: Vysoký výkon, krásny dizajn a hlavne nízku...

Tento Xiaomi smartfón má všetko: Vysoký výkon, krásny dizajn a hlavne nízku cenu!

5

Pri záplave súčasných smartfónov s 5,5 palcovými a väčšími displejmi sa kompaktnejší kúsok len tak nevidí. 5,0 palcový displej predstavuje ideálny rozmer, ktorý vám nebude vadiť vo vreckách nohavíc a zároveň na displeji uvidíte všetko podstatné.

Medzi najpredávanejšie čínske smartfóny s 5,0 palcovým displejom patrí aj Xiaomi Redmi 4X. Jeho používateľské prostredie MIUI 8 má povesť stabilného a rýchleho spoločníka, ktorý zvládne každú bežnú operáciu.

Verzia Redmi 4X zároveň prichádza s čipsetom Snapdragon 435 (GPU Adreno 505), ktorý si síce neporadí s tými najnáročnejšími hrami, jeho výkon je však dávkovaný rozumne pre väčšinu procesov a zároveň hneď nevyšťaví nabitú batériu.

xiaomi redmi 4X

To isté platí aj o HD 720p rozlíšení displeja. Vzhľadom na veľkosť uhlopriečky je podanie obsahu stále dostatočne jemné a kvalitné. 2 GB RAM je minimum, 16 GB internej pamäte ale zrejme stačiť nebude. Teda tým náročnejším. Slot na microSD karty pojme 128 GB médium, čiže napriek menšej internej pamäti môžete mať so sebou svoju obľúbenú hudbu, videá, fotografie a množstvo ďalšieho digitálneho obsahu.

Zážitky zachytíte 13 Mpx, resp. 5 Mpx snímačom s clonou f/2.2. Batéria s kapacitou až 4100 mAh vás nenechá v štichu počas celého a hektického dňa, a dokonca vydrží aj ďalší deň. Daná hardvérová výbava nie je príliš hladná po energii.

Bonusom už je len elegantný vzhľad štíhleho kovového tela, ktorý nenarúšajú žiadne zbytočné prvky. Teda ak si odmyslíme logo výrobcu a snímač odtlačkov prstov na zadnej strane. Nad konštrukciu nevyčnieva ani optika fotoaparátu.

Cena a dostupnosť

Xiaomi Redmi 4X nie je úplnou novinkou, čiže nie sme odkázaní na obmedzenú dostupnosť alebo predpredaj. Nájdeme ho u mnohých predajcov. Zaujímavú cenu ponúka napríklad e-shop everbuying.net, ktorá nepresahuje hranicu 160-tich eur. Zlaté farebné prevedenie smartfónu zároveň umocňuje prémiový vzhľad.

Zobraziť Xiaomi Redmi 4X