Úvod Zariadenia Štyri fotoaparáty v jednom smartfóne? Pre novinku od Alcatel nič výnimočné

Štyri fotoaparáty v jednom smartfóne? Pre novinku od Alcatel nič výnimočné

0
Alcatel Flash

Smartfóny s logom spoločnosti Alcatel zrovna netrhajú rebríčky predajnosti, no to neznamená, že pod touto značkou nevznikajú zaujímavé zariadenia. Jedným takým je aj Alcatel Flash.

Alcatel Flash sa objavil na oficiálnych stránkach výrobcu, ktoré sú lokalizované pre saudskoarabský trh. Alcatel Flash má štyri fotoaparáty, dva na zadnej strane a ďalšie dva na strane prednej.

Duálne prevedenie fotoaparátov má niekoľko výhod. Asi najviac sa spomína tzv. bokeh efekt, no pomocou dvoch senzorov je možné zlepšiť tiež celkovú kvalitu výsledných fotografií či rýchlosť samotného snímania. Alcatel prináša tieto výhody aj pre fotoaparáty na prednej strane.

Čo sa týka primárnej dvojice senzorov, oba majú rozlíšenie 13 Mpx a oba disponujú clonou f/2.0. Rovnakú clonu nájdeme aj pri predných fotoaparátoch. S tým rozdielom, že jedna kamera dostala 8 Mpx rozlíšenie a druhá 5 Mpx rozlíšenie. Pri každej dvojici jeden zo snímačov zaznamenáva farebné spektrum, zatiaľ čo druhý len čierno-bielu scénu.

Asi najväčším konkurentom tohto smartfónu je Huawei P10. Jeho predný fotoaparát s Leica certifikáciou vie taktiež vytvoriť skvele vyzerajúce portréty s rozmazaným pozadím. Huawei má ale jeden predný fotoaparát a bokeh efekt vytvára softvérovo. V prípade Alcatel Flash ide o hardvérovú funkcionalitu.

Alcatel Flash

Ďalšie vlastnosti

Alcatel Flash nie je high-endom. Reprezentuje strednú triedu so zameraním na fotografiu. Zariadenie poháňa desaťjadrový čipset Helio X20, ktorý nájdeme v útrobách smartfónov Vernee Apollo X, Xiaomi Redmi Note 4 alebo Meizu MX6.

Operačná pamäť má kapacitu 3 GB a interné 32 GB úložisko je možné rozšíriť o ďalších 128 GB vďaka microSD slotu. Snímač odtlačkov prstov dopĺňa 3100 mAh batéria, 5,5-palcový FHD displej alebo USB typ C konektor. Smartfón poháňa OS Android vo verzii Marshmallow.

Informácie o aktualizácii na verziu Nougat nie sú známe a to isté platí aj o cene. Ide o relatívne čerstvú novinku, ktorú bude chcieť Alcatel istotne predávať aj na iných trhoch, nielen na tom saudskoarabskom.

Alcatel Flash

Predstavu o cenovej politike výrobcu si môžeme vytvoriť ľahko. Ak sa pozrieme na model Alcatel Idol 4S, ktorý disponuje QHD displejom, čipom Snapdragon 652 a rovnakou pamäťovou konfiguráciou, zistíme, že sa momentálne predáva za necelých 400 eur. Predstavený bol pritom v roku 2016 v júli.

Na základne neho môžeme usúdiť, že kvôli kúpe modelu Alcatel Flash nebudeme musieť podpísať hypotéku.