Úvod Zariadenia GoPro chystá produkciu ultimátnej kamery s 5,2K rozlíšením. Naháňa tvorcov obsahu

GoPro chystá produkciu ultimátnej kamery s 5,2K rozlíšením. Naháňa tvorcov obsahu

0
GoPro presnú podobu novej kamery cielene tají © GoPro

Známa spoločnosť GoPro plánuje predstaviť novú kameru, ktorá ponesie označenie Fusion. Už na prvý pohľad zaujme netradičným a hlavne vysokým 5,2K rozlíšením.

GoPro dnes vyrukovalo so správou, že spúšťa pilotný program určený pre kameru Fusion, ktorý má zoskupiť profesionálnych tvorcov obsahu. Tí musia o začlenenie do programu Fusion požiadať.

Program sa spustí počas tohtoročného leta a GoPro plánuje spolupracovať aj s ďalšími partnermi. Má ísť o rôzne značky, agentúry, odborníkov a vlastne každého, kto dokáže vytvoriť inšpiratívny obsah na vysokej úrovni.

Cieľom bude preukázať potenciál kamery Fusion a spätná väzba od odborníkov pre zmenu zdokonalí celkové používanie novej 5,2K kamery Fusion.

GoPro Fusion
© GoPro

Parametre

Ide o úplnú novinku, čiže je jasné, že detaily nepoznáme. Známe je len už vyššie spomínané rozlíšenie a niekoľko málo informácií. GoPro Fusion dokáže zachytiť sférický obsah pre virtuálnu realitu.

Zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti GoPro, Nicholas Woodman, uviedol, že daný záber bude taký, ako keby sme pre snímanie použili šesť tradičných GoPro kamier súčasne.

GoPro Fusion nebude len o snímaní VR obsahu. Dokáže zachytiť klasický formát videa a pochopiteľne tiež fotografie. Tie budete môcť extrahovať zo sférických videí softvérovo. V podstate tak zachytíte obsah v niekoľkých formátoch súčasne, na jeden záber.

Výrobca novú kameru uvedie na trh ešte v tomto roku, presnejšie na jeseň. Pôjde ale o výrazne obmedzenú komerčnú dostupnosť.

Detaily o ďalších parametroch a hlavne cenách nám výrobca prezradí až po oficiálnom predstavení hardvéru. Malú ukážku si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.