Úvod Zariadenia Smartband Výrobca Fitbit predstavil Alta HR, svoj zatiaľ nejštíhlejší fitness náramok so snímačom...

Výrobca Fitbit predstavil Alta HR, svoj zatiaľ nejštíhlejší fitness náramok so snímačom tepu

1
Fitbit Alta HR

Populárny výrobca zariadení zo segmentu nositeľnej elektroniky, Fitbit, dnes predstavil nový fitness náramok s názvom Alta HR. Podľa neho ide o najštíhlejší náramok, aký zatiaľ vyrobil.

Štíhlejšie prevedenie môžeme badať skôr na šírke zariadenia, ako na jeho hrúbke. Fitness náramky sú obľúbené vďaka ich cenovej dostupnosti, za ktorú dostanete množstvo zaujímavých funkcií. Inklinujú k nim hlavne športovci a aktívnejšie žijúci jedinci.

Náramok Fitbit Alta HR je v podstate zmenšeninou náramku Fitbit Charge 2. Konkrétnejšie, model Alta HR je menší o 25 percent. Zároveň zostal zachovaný aj snímač tepovej frekvencie. Zaujímavosťou je, že výrobca nespomína GPS konektivitu. Ani priamu, ani zdieľanú v rámci dát z pripojeného smartfónu.

Fitbit Alta HR

Na druhú stranu, Fitbit vylepšil režim pre analýzu spánku. Vďaka náramku zistíte, ako dlho ste boli v hlbokom spánku, alebo naopak, aký dlhý bol váš plytký spánok. Náramok vám dokonca predostrie pár tipov, ako spánok zlepšiť, pričom bude vychádzať z nameraných hodnôt.

Náramok má na dotyk reagujúci OLED displej, údajne 7-dňovú výdrž na jedno nabitie a samozrejme vám dokáže zobraziť aj notifikácie zo smartfónu.

Cena a dostupnosť

Náramok sa už dá predobjednať na oficiálnych stránkach výrobcu a do priameho online predaja zamieri v apríli. Nepoteší cena. Takmer 150 eur je dosť, no Fitbit patrí k prémiovým výrobcom nositeľnej elektroniky, čiže cena ani veľmi neprekvapila. Fitbit Alta HR je lacnejší ako Fitbit Charge 2. Ten stojí až 160 eur.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=30&v=5G2lqvZmNz4