Úvod MWC 2017 Samsung Galaxy Tab S3 oficiálne: Ukážkový high-end tablet s OS Android

Samsung Galaxy Tab S3 oficiálne: Ukážkový high-end tablet s OS Android

2

Microsoft Surface s OS Windows alebo iPad Pro s iOS dostali konkurenciu. Samsung predstavil na tlačovej konferencii barcelonského MWC 2017 tablet Galaxy Tab S3.

Samsung Galaxy Tab S3 sa pýši 9,7 palcovým Super AMOLED displejom s jemným rozlíšením 2048 x 1536 pixelov. Displej podporuje technológiu HDR 10. Tento zobrazovací panel sa vtesnal do tela s rozmermi 159 mm x 237,3 mm x 6 mm. WiFi verzia zariadenia váži 429 gramov, LTE verzia 434 gramov.

Veľmi štíhlu konštrukciu dopĺňa sklo na zadnej strane. Ide o vôbec prvý Android tablet, ktorý takéto prevedenie dostal. Sklo sa osvedčilo pri prémiových smartfónoch, tak prečo by sa neosvedčilo aj pri tablete. Čo sa týka dizajnu, ide o typický Samsung. Známe tlačidlá pod displejom, fotoaparát presne na tom mieste na akom by ste ho čakali a podobne. V domovskom tlačidle nájdete aj snímač odtlačkov prstov.

Galaxy Tab S3

Nové sú štyri reproduktory AKG s veľmi kvalitným, vyváženým a hlasným zvukom. K tabletu si môžete zadovážiť dva kryty. Jeden klasický ochranný a druhý aj s klávesnicou. Oba kryty fungujú aj ako stojany. Nové je tiež pero S Pen. Jeho špička je hrubá len 0,7 milimetra a Samsung zvýšil citlivosť. Telo pera je hrubšie a je to dobre. Teraz budete mať pocit, že píšete naozaj s perom a nie so špáradlom.

Galaxy Tab S3

O výkon sa bude starať osemjadrový čipset Snapdragon 820 (4 x 2,15 GHz + 4 x 1,6 GHz) spolu so 4 GB RAM a 32 GB úložiskom. Slot na microSD karty akceptuje maximálne 256 GB rozšírenie. Nikto si nekupuje tablet kvôli fotografovaniu. 13 Mpx zadná kamera z davu priemernosti nevytŕča, no stále dokáže zhotoviť pekné snímky. Predná kamera má 5 Mpx a tú využijete určite častejšie. Teda ak pre komunikáciu používate aj videohovory.

Galaxy Tab S3

Samsung Galaxy Tab S3 ukrýva 6000 mAh batériu (USB typ C) a pracovať budete s najnovšou verziou OS Android 7.0 Nougat. Samsung Galaxy Tab S3 je univerzálny tablet pre prácu aj zábavu, navyše s prémiovým vyhotovením a lákavým príslušenstvom. Oproti minuloročnej generácii je vylepšený len mierne, čo ale nie je na škodu. Tabletu Galaxy Tab S2 nechýbalo nič a bol skvelý. Prečo radikálne meniť to, čo dobre funguje.

Cena a dostupnosť pre našu lokalitu je zatiaľ neznáma.