Úvod Qualcomm Snapdragon 835 LG G6 nedostane Snapdragon 835: Na vine je Samsung, vykupuje všetko čo...

LG G6 nedostane Snapdragon 835: Na vine je Samsung, vykupuje všetko čo sa dá

16
Galaxy Note 8 ponúkne mierne vylepšený Snapdragon 836

Podľa aktuálnych informácií získaných serverom Forbes sa v LG G6, ktorý predstavia už počas budúco mesačného MWC 2017 neobjaví najvýkonnejší Snapdragon 835.

Zariadenie má podľa informácií „potvrdených“ dôveryhodným zdrojom používať minuloročný Snapdragon 821. Ten sa výkonovo s novším Snapdragon 835 bohužiaľ nemôže porovnávať.

Forbes tvrdí, že po Snapdragon 835 je obrovský dopyt, no len malá ponuka. Takáto situácia má pretrvávať minimálne do apríla. Dôvod? Samsung si u výrobcu čipov objednal tak veľa kusov, že ich jednoducho nestihnú vyrobiť v dostatočnom počte aby sa niečo ušlo aj ďalším výrobcom. Publikácia zároveň tvrdí, že chystaný Galaxy S8, ktorý má tento čip používať, bude v domovskej Južnej Kórei dostupný od 14. apríla. Okrem toho, väčšina konkurentov Samsungu je nútená použiť starší model. V prípade LG G6 to tak bude minuloročný Snapdragon 821. Podobný problém mal aj HTC, ktorý novinku U Ultra taktiež vybavil starším procesorom.

Spolupráca Qualcommu a Samsungu má vážny dopad na ostatných

Ako možno viete, Qualcomm nový Snapdragon 835 vyvinul v spolupráci so Samsungom. Nie je teda čomu čudovať, že v očiach Qualcommu má najvyššiu prioritu hlavne potreba najväčšieho výrobcu smartfónov na svete.

LG len nedávno tvrdil, že ich G6 bude „ideálny smartfón“. V jeho výbave sa má objaviť veľký displej s rozlíšením 2 880 x 1 440, ako aj odolnosť voči vode. Čo ale hovoríte na to, že bude bežať na procesore z minulého roka? Príliš ideálne to nie je. Jedinou útechou by mohla byť nižšia cena. O tej sa však zatiaľ minimálne v prípade G6 nehovorilo. Na druhej strane, HTC aj napriek slabšiemu procesoru svoju U Ultra ponúka za jednu z najvyšších cien vo svete smartfónov.