Úvod Zariadenia Novinka Orah 4i. Akčná kamera pre profíkov, ktorú si vďaka jej cene...

Novinka Orah 4i. Akčná kamera pre profíkov, ktorú si vďaka jej cene asi nekúpite

0
© thefulldomeblog.com

Ak ste si mysleli, že GoPro kamery sú poriadne drahé, vedzte, že existujú ešte drahšie akčné kamery. Jednou z nich je novinka Orah 4i, ktorá zamierila na americký trh.

Je pravdou, že Orah 4i je trochu iného rázu ako akčné kamery od GoPro. Je priamo určená profesionálnym tvorcom video obsahu a zameriava sa na virtuálnu realitu.

V súčasnosti na trhu neexistuje veľa zariadení, ktoré by boli schopné tvoriť obsah pre VR náhlavné súpravy rýchlo, jednoducho a hlavne kvalitne. Orah 4i umožní jej používateľom okamžite vysielať a zdieľať 360 stupňové videá v poriadne jemnom 4K rozlíšení.

Pokiaľ by ste chceli aktuálne tvoriť kvalitné videá pre virtuálnu realitu, vo väčšine prípadov budete potrebovať niekoľko kamier zachytávajúcich dianie z viacerých uhlov a hlavne čas. Ten je potrebný pre následné spracovanie a úpravu nahraných materiálov do použiteľnej podoby. Orah 4i to spraví za vás.

orah

Tvorcovia kamery hovoria, že Orah 4i je ideálnym riešením pre zaznamenávanie rôznych udalostí a podujatí na profesionálnej úrovni. V súčasnosti nie je virtuálna realita medzi používateľmi veľmi rozšírená, no budúcnosť má byť iná. Podľa odhadov, v roku 2020 bude VR priemysel generovať zisky na úrovni 40-tich miliárd dolárov. Čím skôr budú technologické spoločnosti na tento boom pripravené, tým lepšie.

Autori začali na tejto kamere pracovať približne pred rokom. Už teraz sú zvedaví, aké diela dokážu s kamerou vytvoriť ich zákazníci. Takto náročný obsah zachytený v podstate len jedným stlačením tlačidla je určite lákavý.

V našich končinách by po tejto kamere zatiaľ asi nesiahol nikto. Okrem toho, že si trhový štart momentálne odbíja len v USA, Orah 4i stojí 3 595 dolárov. Ak ste ale profesionálny tvorca video obsahu a pozeráte sa do budúcnosti, kameru by ste si mali uložiť minimálne do záložiek prehliadača. Určite odporúčame pozrieť si promo video nižšie, ktoré vám jedinečnú kameru ukáže v akcii.

Video Orah 4i