Úvod Zariadenia Najpredávanejšia Nokia 1100 s Androidom? Čiastočnou odpoveďou má byť Uhans A101

Najpredávanejšia Nokia 1100 s Androidom? Čiastočnou odpoveďou má byť Uhans A101

0

Tak, ako sa väčšia výrobcov smartfónov pozerá do budúcnosti, jeden z nich sa vydal opačným smerom a zavítal do mobilnej minulosti. Hovoríme o čínskom výrobcovi Uhans. 

Tento výrobca totižto predstavil model A101 pričom tvrdí, že zariadenie je inšpirované dizajnom, ktorý bol charakteristický pre vôbec najpredávanejší model mobilného telefónu fínskeho výrobcu Nokia. Ide o mobilný telefón Nokia 1100. Nám sa ale skôr podobá na jeden zo starších Samsung smartfónov.

uhans_a101

Určite ste mnohí z vás Nokiu 1100 vlastnili. Ak nie, niekto vo vašom okolí ju určite mal. Uhans A101 beží pod taktovkou operačného systému Android 6.0 Marshmallow, jeho zadná strana je potiahnutá mäkkou gumou a nechýba jemne zaoblené ochranné sklo displeja.

uhans_a101

Zariadenie bude k dispozícii v námorníckom modrom prevedení, ktorého odtieň si výrobca taktiež požičal od legendárnej Nokie 1100. Čo sa týka jeho parametrov, výrobca zatiaľ nebol príliš konkrétny. Vieme, že bude disponovať 5,0-palcovým displejom, no zatiaľ s neznámym rozlíšením. Predpokladať môžeme HD 720p. Po kapotou nájdeme bližšie nešpecifikovaný quad-core čipset z dielne spoločnosti MediaTek. Vzhľadom na jeho cenu však ani bohatú hardvérovú výbavu očakávať nemôžeme.

Uhans_A101

Uhans A101 sa bude v domovskej Číne predávať s cenou niekde okolo 70-tich dolárov. O prípadných možnostiach dovozu a následného navýšenia ceny je ešte skoro hovoriť. Uhans A101 absolvuje trhovú premiéru na domácej pôde niekedy v tomto mesiaci.

Uhans_A101

Legendárna Nokia 1100 si našla viac ako 200 miliónov spokojných majiteľov. S odstupom času uvidíme, ako sa bude predávať Uhans A101 a či má vôbec šancu sa k takémuto číslu priblížiť. Len 10 % z toho by bolo pre výrobcu obrovským úspechom. Lacné smartfóny sú ale v kurze, čiže až tak skeptickí by sme neboli.