Úvod Aplikácie Obľúbená navigácia Waze chystá bezpečnostnú novinku. Môže zachrániť vaše dieťa

Obľúbená navigácia Waze chystá bezpečnostnú novinku. Môže zachrániť vaše dieťa

1
Aplikácia Waze (zdroj: fb.com)

Waze, jedna z najpoužívanejších mobilných navigácii čoskoro prejde aktualizáciou, ktorej nová funkcia môže zachrániť život vašim deťom. Tie samozrejme so svojimi rodičmi často cestujú autom.

Možno sa to môže zdať na prvý pohľad absurdné, no množstvo vodičov/rodičov už zabudlo svoje dieťa v aute. Často išlo o deti vo veľmi nízkom veku, ktoré nie sú schopné na seba upozorniť, alebo spali.

Podľa štatistík odboru meteorológie a klimatológie na San Jose State University, v tomto roku v USA zomrelo 23 dojčiat z dôvodu, že ich rodičia zabudli v aute. Takéto prípady sa nevyhýbajú ani našim končinám. Príkladom je tragická udalosť z júla minulého roka z Nitry. Informoval o nej napríklad denník Pravda aj na svojom webe.

waze

Navigácia Waze príde s funkcionalitou, ktorá vás upozorní na dieťa v aute. Upozornenie sa vám objaví v zápätí po tom, ako dorazíte do cieľa stanoveného v navigácii Waze. Upozornenia si samozrejme môžete prispôsobiť a novinka by mala byť aktuálne už dostupná v beta verzii navigácie Waze.

Zatiaľ nie je jasné, dokedy bude funkcia v beta verzii aplikácie a kedy dorazí do obchodu Google Play formou aktualizácie. Dúfame však, že čo najskôr. Súčasné letné horúčavy dokážu teplotu v aute zdvihnúť nad znesiteľné limity a aj krátky pobyt zabudnutého dieťaťa v takomto prostredí môže byť veľmi rizikový.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waze“]