Ak ste v poslednej dobe hľadali v rôznych medzinárodných internetových obchodoch fitness náramok Xiaomi Mi Band 2, stretnúť ste sa mohli s výraznejšie vyššou cenou alebo skladovou nedostupnosťou. 

Dôvodom nepríjemností je vysoký odbyt tohto veľmi obľúbeného smart príslušenstva. Generálny riaditeľ spoločnosti Xiaomi, Lei Jun, oznámil, že spoločnosť zdvojnásobí výrobné kapacity, no napriek tomu ešte nemusí dôjsť k úplnému uspokojeniu dopytu.

Informácie ďalej hovoria, že Xiaomi Mi Band 2 bude k dispozícii vo voľnom predaji až niekedy v októbri. Xiaomi Mi Band 2 dokonca zmizol aj z oficiálnych stránok spoločnosti Xiaomi. Pri pohľade na portfólio renomovaných internetových predajcov s celosvetovým doručovaním, situácia nie je ružová.

Mi Band 2

Predajca GearBest ponúka tento náramok za viac ako 38 €, a to len formou predpredaja. Nemecký Amazon si dokonca za Mi Band 2 pýta takmer 50 € a OppoMart takmer 33 €. Už na začiatku pritom bolo avizované, že cena druhej generácie bude korešpondovať s cenou tej prvej. Ide o sumu v rozpätí 20 – 25 €. Momentálne sa dá prvá generácia náramku Mi Band kúpiť aj za cenu pod 15 €.

Ťažko povedať, či výrobca len zle odhadol trhový dopyt, alebo išlo o zámerné konanie s cieľom navodenia dojmu, že ide o extrémne populárny produkt, ktorý chce každý. Už prvá generácia Xiaomi Mi Band trhala rekordy predaja. Ide teda o jedno z najpredávanejších zariadení zo segmentu nositeľných technológií vôbec. Pri druhej generácii mohol výrobca so záujmom počítať. Hlavne, keď sa inovácie len minimálne dotkli konečnej predajnej ceny.