Úvod Novinky Americká armáda vybrala iPhone 6s namiesto Androidu. Dôvodom malo byť zamŕzanie systému

Americká armáda vybrala iPhone 6s namiesto Androidu. Dôvodom malo byť zamŕzanie systému

11
americká armáda iphone

Americké armádne veliteľstvo pre špeciálne operácie spravilo veľkú zmenu. Rozhodlo sa zmeniť taktický Android smartfón za iPhone 6s od konkurenčného Apple. Nový iPhone 6s pre americkú armádu sa bude nazývať iPhone Tactical Assault Kit.

Zdroj tejto informácie pochádza z vnútra armády, ktorý nemá povolenie komunikovať s médiami, preto zdroj ostáva anonymný.

Zdroj tvrdí, že operačný systém od Googlu často zamŕza a musí sa reštartovať, čo zaberie veľa drahocenného času. Naopak tvrdí, že iPhone je rýchlejší a plynulejší ako Android. Taktiež podľa tejto neznámej osoby je grafika iPhone „čistá a neuveriteľná“.

Do rádiovej siete sa v súčasnosti pripája Android Tactical Assault Kit, iPhone Tactical Assault Kit, ktorý nahradí Android, a NETT Warrior, ktorý používa neznámy Samsung smartfón.

Konkrétne Android modely, ktoré armáda nahradí, sú neznáme, avšak 9to5Mac si myslí, že to môže byť 1. generácia Samsungu Galaxy Note z roku 2011, čo by vysvetľovalo, prečo sa armáda sťažuje na slabý výkon Androidu.

Americkí vojaci v boji už dávnejšie použili operačný systém iOS. Ešte v roku 2010 posielali iPod Touch užívateľom v Iraku a Afganistanu s predinštalovanými jazykmi ako dari, paštčinou, arabčinou a kurdčtinou.

Myslíte si, že iPhone pomôže vojakom v boji? A spravila americká armáda dobre, že nahradila Android?