Inteligentný elektromobil Tesla Model S nie je len o dotykových displejoch, ovládaní cez smartfón, nabíjaní, alebo polo-autonómnom systéme riadenia. Stále je to auto a pretekanie je s autami spojené už od samotných začiatkov automobilizmu.

Nie, že by boli pouličné preteky v premávke zrovna bezpečné a legálne, no niektorým jedincom takéto adrenalínové porovnávanie konských síl za riziko stojí. Na známom video serveri YouTube sa len nedávno objavilo zaujímavé video, v ktorom elektromobil Tesla Model S poráža športový cestný motocykel.

Iniciátorom pouličného šprintu bol sám motorkár. Ten uvidel počas jazdy na svojej Kawasaki zx6r Ninja na ceste pred sebou elektromobil Tesla Model S a vodiča priateľsky vyzval na krátky šprint. Po prvom, nie príliš podarenom krátkom závode ich obaja vodiči absolvovali ešte niekoľko.

Tesla Model S v každom šprinte nad motorkou doslova dominovala. Motorkár sa k Tesle nepriblížil ani v jednom z niekoľkých krátkych závodov. Ťažko povedať, či bol vodič motorky len neskúsený jazdec a nemal jazdné vlastnosti motorky Kawasaki zx6r Ninja poriadne „v ruke“, alebo je Tesla Model S skutočne taká rýchla.

Žiaľ nevieme, o aký typ vozidla Tesla Model S išlo. Vzhľadom na video ale môžeme predpokladať najvyššiu verziu Tesla Model S P90D s pohonom všetkých štyroch kolies a „šialeným“ jazdným režimom, ktorý je určený špeciálne pre extrémne zrýchlenie.

Pozrite si video štyroch elektrických kolies v súboji s dvoma benzínovými.